Ramanem fara mancare? ONU avertizeaza: Foametea va duce la razboaie civile

Luni, 10 Martie 2014, ora 14:52
7648 citiri
Ramanem fara mancare? ONU avertizeaza: Foametea va duce la razboaie civile

Productia mondiala de hrana trebuie sa creasca cu 60% pana la mijlocul secolului pentru a evita o penurie care ar putea duce la tensiuni sociale si razboaie civile, a avertizat Organizatia Natiunilor Unite (ONU).

Cererea pentru mancare va creste rapid in urmatorii zeci de ani, in timp ce populatia globului a depasit 9 miliarde de oameni, iar tot mai multi bogati si-au imbunatatit alimentatia, consumand tt mai multe calorii, a precizat Hiroyuki Konuma, director general adjunct al Organizatiei Natiunilor Unit pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), informeaza Reuters.

"Daca nu reusim sa ne atingem tintele, atunci ne vom confrunta cu o penurie alimentara ce va provoca tensiuni politice, razboaie civile si terorism, iar securitata mondiala va fi in pericol", a adaugat Konuma.

Principala provocare va fi cererea in tarile in curs de dezvoltare, unde nevoia d ehrana a crescut cu o uimitoare rata de 77%, arata sursa citata.

Previziuni apocaliptice: Ramanem fara mancare

Mai mult, regiunea Asia-Pacific va avea peste jumatate de milion de muritori de foame, daca zona nu va reusi sa isi indeplineasca scopul de a reduce populatia cu 12%, in urmatorii ani.

In ciuda progreselor facute in lupta impotriva saraciei, inca exista 842 de milioane de oameni care nu au parte de hrana corespunzatoare, potrivit FAO, iar o treime din acestia traiesc in regiunea Asia-Pacific.

De asemenea, unul din patru copii cu varsta sub cinci moare din cauza malnutritiei.

ONU vede doua optiuni: cresterea terenului arabil si a ratelor de productivitate.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#ONU penurie alimentara, #ONU oameni mor foame, #oameni mor foame, #copii mor foame, #penurie alimentara mondiala , #agricultura