Romania trebuie sa aiba o atitudine deschisa fata de OMG - europarlamentar

Joi, 20 Septembrie 2012, ora 19:24
1578 citiri
Romania trebuie sa aiba o atitudine deschisa fata de OMG - europarlamentar
Foto: Arhiva

Europarlamentarul Rares Niculescu a declarat, joi, ca Romania trebuie sa aiba o atitudine deschisa fata de organismele modificate genetic (OMG), in conditiile in care nu cultiva soia modificata genetic, interzisa de autoritatile sanitare europene, dar importa acest produs cu care hraneste animalele.

"Beneficiile organismelor modificate genetic pentru economia agrara sunt indiscutabile. Putem vorbi aici de un paradox. Nu cultivam soia modificata genetic, interzisa de autoritatile sanitare europene, dar importam soia modificata genetic cu care hranim animalele, care ajunge in alimentatia umana in cele din urma", a mentionat Rares Niculescu, fost vicepresedinte al Comisiei de Agricultura din cadrul Parlamentului European.

Potrivit acestuia, autoritatile din Romania trebuie sa fie atente la aprobarile pe care le acorda in acest sens, deoarece nu pot fi cultivate organisme modificate genetic in acelasi areal in care se face si agricultura ecologica.

Rares Niculescu a precizat ca Parlamentul European a aprobat anul trecut o propunere a Comisie Europene, potrivit careia fiecare stat membru va avea libertatea de a permite sau de a interzice cultivarea pe teritoriul national a organismelor modificate genetic.

"Decizia se refera doar la acele organisme modificate genetic care sunt aprobate de autoritatea europeana pentru securitate europeana. Acest text nu se se afla in aplicare, deoarece nu a fost aprobat de Consiliul Uniunii Europene. In momentul in care Consiliul va avea o pozitie, va putea deveni act normativ", a mai spus Niculescu.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#Romania organisme modificate genetic, #Romania alimente modificate genetic, #comercializare alimente modificate genetic , #agricultura