Ce salarii cresc gratie rectificarii bugetare

Luni, 22 Septembrie 2008, ora 11:04
2595 citiri
Ce salarii cresc gratie rectificarii bugetare

A treia rectificare bugetara din acest an vizeaza alocarea unor sume pentru transporturi, agricultura, justitie si aparare.

Cei mai multi bani vor reveni Ministerului Justitiei si Ministerului Public pentru acordarea salariilor revendicate si castigate in instanta de catre procurori si judecatori, respectiv pentru prime de vacanta restante.

Ministerul Internelor si Reformei Administrative va primi suplimentar suma de 200 milioane de lei (60 milioane de euro) pentru subventionarea energiei termice produsa in sistem centralizat si salariile politistilor, conform unei note prezentata de ministrul economiei si finantelor in sedinta de saptamana trecuta a Guvernului si adoptata de Executiv, informeaza "Ziarul Financiar".

Sume suplimentare va primi, de asemenea, Ministerul Muncii, pentru plata pensiilor majorate ale agricultorilor si pentru plata unor prestatii sociale.

Tot de pe urma celei de-a treia rectificari bugetare va beneficia si Ministerul Agriculturii, care va primi in plus fonduri ce totalizeaza 750 milioane de lei pentru plata unor subventii destinate producatorilor agricoli.

Ministerul Transporturilor ar putea primi echivalentul in lei a 100 milioane de euro pentru proiecte precum autostrada Bucuresti-Brasov si centura Capitalei.

Fonduri de 200 milioane de lei vor fi platite pentru despagubirea fostilor proprietari ale caror imobile nationalizate nu pot fi restituite in natura, iar 370 milioane de lei vor fi cheltuite pentru reparatii la drumuri judetene.

Alte ministere beneficiare ale celei de-a treia rectificari bugetare din 2008 sunt Ministerul Apararii (140 milioane de lei), Ministerul Lucrarilor Publice si Ministerului Mediului (fiecare cu cate 30 millioane de lei) si Ministerul de Externe (80 milioane de lei).

HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
#reactificare bugetara, #bani, #ministere , #buget