Guvernul va reduce sumele alocate ministerelor, din cauza incasarilor slabe

Duminica, 13 Noiembrie 2011, ora 15:02
1107 citiri

Guvernul va opera o rectificare bugetara, pana la sfarsitul lunii noiembrie, urmand a reduce alocarile pentru majoritatea ministerelor, potrivit unor surse oficiale.

Reducerea va avea loc deoarece totalul incasarilor este sub nivelul prognozat, iar cresterea economica, bazata pe agricultura, nu a adus venituri la bugetul de stat, relateaza Mediafax.

Astfel, incasarile totale s-ar afla cu 700 de milioane de lei sub prognoza, impunandu-se o rectificare negativa, fie prin reducerea de cheltuieli la ministere, fie prin majorarea deficitului.

Totusi, guvernul nu-si permite sa depaseasca limita de deficit bugetar de 4,4%, agreata cu Fondul Monetar International.

Se pare ca statul are o resurse importanta in econmiile de la bugetul de somaj, deoarece numarul somerilor a fost mai scazut decat cel estimat, iar aceste sume vor putea fi utilizate pentru acoperirea lipsei incasarilor si a platii arieratelor in sistemul de sanatate.

Aceasta este a doua rectificare a bugetului, prima fiind efectuata la inceputul lunii august, cand Ministerului Sanatatii i-au fost alocate doar 341 de milioane de lei pentru plata arieratelor si 1,7 miliarde de lei pentru creditele de angajamente pentru medicamentele compensate si gratuite.

Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Recent, au apărut zvonuri că Samsung, în colaborare cu Google, dezvoltă noi funcții de inteligență artificială (AI) pentru linia de smartphone-uri. Potrivit ultimelor rapoarte, următoarea...
#rectificare bugetara, #Buget Ministerul Sanatatii , #buget