Brazilia a batut economic Marea Britanie

Luni, 26 Decembrie 2011, ora 19:21
3325 citiri
Brazilia a batut economic Marea Britanie

Brazilia a depasit economia Marii Britanii si a devenit a sasea economie a lumii, potrivit unui raport al Centre for Economics and Business Research (CEBR).

Un raport publicat la inceputul anului, bazat pe date furnizate de Fondul Monetar International, preciza ca economia Braziliei o va depasi pe cea a Marii Britanii in 2011, relateaza BBC.

Brazilia are o populatie de 200 de milioane, de ori mai mult decat Marea Britanie. In trimestrul al treilea al anului, economia Braziliei a inregistrat o crestere de doar 2,1%, dar expertii estimeaza ca viitoarele competitii gazduite de Brazilia, Campionatul Mondial de Fotbal in 2014 si Jocurile Olimpice in 2016, vor impulsiona cresterea economica in perioada urmatoare.

Raportul centrului de cercetare economica arata ca economia Marii Britanii o va depasi pe cea a Frantei, pana in 2016, iar economia zonei euro se va contracta in 2012 cu 0,6% "daca problemele din zona euro se vor rezolva", si cu 2%, daca nu se gaseste o solutie la criza datoriilor suverane.

Potrivit analizei CEBR, tarile europene inregistreaza un regres, in timp ce economiile tarilor asiatice sunt pe un trend ascendent.

Rusia a avansat si ea in clasament - locul noua in 2011 - si ar putea ajunge pe locul a patrulea pana in 2020, in timp ce India, a zecea economie a lumii anul acesta, ar putea urca pe locul cinci pana in 2020. Asta in timp ce Germania ar cadea de pe patru in 2011 pe sapte in 2020, Marea Britanie de pe sapte pe opt, iar Franta, de pe locul cinci pe noua.

Conform CERB, SUA, China si Japonia, primele trei economii pe 2011, si-ar mentine aceleasi pozitii si in 2020.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#Brazilia putere economica top, #Brazilia economie Marea Britanie , #crestere economica