Reuters: O noua faza a apocalipsei economice

Vineri, 24 August 2012, ora 08:30
3981 citiri
Reuters: O noua faza a apocalipsei economice

Zona euro este pe cale sa intre intr-o noua faza, aceea de recesiune economica, in decurs de trei ani. Cresterea economica, candva galopanta, a Chinei se misca cu incetinitorul, iar SUA de-abia daca reusesc sa se mentina pe plus.

Date recente, rezultate in urma unor cercetari economice serioase, arata o economie globala grizonata.

Economia in zona euro va scadea cu 0,5 la suta in trimestrul curent, dupa ce declinul economic a infectat si Germania, cea mai puternica si mai mare economie europeana. Cel putin asta arata indicele care masoara cererea si oferta din industrie, noteaza Reuters.

Acelasi indicator, in China, arata cel mai scazut nivel, din noiembrie 2011 pana azi. In acelasi timp, cresterea industriala a SUA va incetini in august, conform ultimelor date oficiale.

Europa trebuie sa fie ingrijorata de ritmul lent de crestere al economiei Germaniei, care, in al doilea trimestru al anului, a atins un infim 0,3%. Se pare ca UE nu se mai poate baza exclusiv pe Germania, pentru a scoate zona euro din marasmul adanc in care aceasta s-a impotmolit.

Deficitul cronic de crestere, in tarile care folosesc moneda euro, va afecta eforturile de combatere a crizei datoriilor, spun expertii.

Intre timp, datele oficiale arata ca economia, in aceste tari, a scazut cu 0,2% in al doilea trimestru al anului. Analistii se asteapta ca tendinta sa continue si in trimestrul curent.

#zona euro criza, #criza datorii zona euro, #SUA China criza, #Germania crestere economica , #criza economica mondiala
Comentarii
Poza homo.politicus
homo.politicus
rank 3
Ma intreb cum va arata saracia in Romania