Previziuni sumbre pentru Marea Britanie: In 2012, din nou recesiune

Sambata, 26 Noiembrie 2011, ora 11:46
1913 citiri
Previziuni sumbre pentru Marea Britanie: In 2012, din nou recesiune
Foto:wikipedia

Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) avertizeaza Marea Britanie ca anul 2012 ar putea aduce o noua recesiune, cauzata de criza din zona euro.

Potrivit previziunilor OCDE, Marea Britanie va inregistra o crestere economica negativa in primele sase luni ale anului 2012, din cauza crizei din zona euro, informeaza The Telegraph.

Previziunile OCDE au menirea de a transmite un semnal de alarma ministrului de finante britanic, George Osborne.

Marti, acesta isi va anunta strategia de crestere economica pentru anul urmator, in care se stipuleaza ca milioane de lire vor fi investite in infrastructura pentru a sprijini cresterea imprumuturilor catre intreprinderile mici si mijlocii.

De asemenea, avertismentul celor de la OCDE trebuie sa dea de gandit oficialitatilor de la Londra, care ar trebui sa vina cu un "Plan B" pentru a reduce cheltuielile publice, in contextul in care criza monedei unice europene nu este rezolvata rapid.

Analistii cred ca din previziune reiese ca a doua recesiune va fi una mai blanda pentru Marea Britanie, a carei economie este asteptata sa-si revina in vara anului 2012.

In acelasi timp, este asteptat ca recesiunea de pe continentul european sa se adanceasca, rata dobanzilor la datoriile suverane crescand vineri, in cazul Italiei, la aproape 8%.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#recesiune marea britanie, #previziuni OECD Marea Britanie, #criza economica europa , #criza financiara