Consumul in Germania ignora criza

Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 17:20
1506 citiri
Consumul in Germania ignora criza

In ciuda situatiei economice critice din intreaga Europa, consumatorii germani nu par sa fie afectati. Statistici recente indica o incredere peste asteptari a consumatorilor germani in mediul economic, ceea ce se traduce printr-o tendinta de a cheltui.

Studiul realizat asupra consumatorilor din Germania arata atat o piata a muncii puternica cat si salarii in crestere dar, pe de alta parte, din cauza negocierilor si discutiilor cu privire la soarte zonei euro, multi germani si-au pierdut increderea in sistemul bancar, ceea ce poate explica raportul favorabil consumului, in detrimentul economisirii, conform Deutsche Welle.

Consumatorii germani sunt mai degraba inclinati sa-si investeasca banii decat sa-i economiseasca, iar pentru investitii sunt preferate imobiliarele si bunurile de consum cu viata lunga. Un alt factor care indeparteaza oamenii de banci este si nivelul scazut al dobanzilor pe care bancile le ofera pentru depozite.

In acelasi timp, prognozele economice au incetat sa mai fie optimiste, indicand chiar si o scadere economica sub minimul atins in august 2009.

Totusi, in prezent, consumatorii par a fi incantati sa continue sa cheltuiasca, in ciuda tuturor stirilor negative legate de criza zonei euro, programe de austeritate si temerile legate de o posibila contagiune a crizei grecesti catre economiile de la centru.

Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Samsung plănuiește să organizeze evenimentul său emblematic, Unpacked, pe data de 10 iulie 2024, în Paris, potrivit mai multor surse. Alegerea Parisului ca gazdă pentru acest eveniment nu...
#criza economica, #consum Germania, #crestere consum Germania, #efecte criza Europa , #criza