Presa internationala - Wall Street, optimist inaintea sezonului de raportari financiare

Sambata, 10 Iulie 2010, ora 12:26
1089 citiri
Presa internationala - Wall Street, optimist inaintea sezonului de raportari financiare

Wall Street a inchis vineri cea mai buna saptamana a acestui an, preturile actiunilor revenind dupa o foarte lunga perioada de vanzari si scaderi ale cotatiilor, in conditiile in care asteptarile investitorilor se orienteaza catre apropierea sezonului de raportari financiare.

Desi pe fondul uni volum relativ mic, de doar 6.197 miliarde actiuni, New York Stock Exchange si celelalte burse de actiuni americane au inchis foarte aproape de maximele zilei, marcand totodata si ziua cu volumul cel mai mic din intregul an, informeaza Reuters.

Google a fost un important factor de crestere pentru Nasdaq, dupa ce oficialii chinezi au acordat prelungirea licentei pentru activitati de cautare in internetul chinez, cresterea Google fiind in detrimentul rivalului sau de pe piata chineza, Baidu.

Principalele titluri de pe piata americana au avansat cu 5 procente, investitorii lasand deoparte informatiile despre situatia critica din Europa si orientand-se catre apropierea sezonului de raportari financiare, pentru companii despre care se considera ca vor raporta rezultate impresionante.

"Ne asteptam sa vedem profituri bune, balante contabile sanatoase si companii care sa arate ca, in ciuda incetinirii economiei globale, au gasit metode de a se mentine profitabile", a declarat Marc Pado, strateg economic la Cantor Fitzgerald, in San Francisco.

"Am vazut din raportarile anterioare ca aceste companii nu stocheaza pe inventar si nu fac noi angajari. Cu alte cuvinte, sunt pozitionate perfect pentru situatia cea mai pesimista".

Sezonul de raportari financiare incepe neoficial

Sezonul de raportari financiare incepe neoficial cu Alcoa luni, dupa inchiderea bursei. Analistii se asteapta ca profiturile globale pentru cel de-al doilea trimestru sa fie in crestere cu 27 de procente. Aceasta reprezinta un plus de 22.4 procente peste ceea ce analistii estimau la inceputul anului.

Alcoa, prima companie din componenta indicelui Dow Jones care va raporta, se asteapta sa raporteze un profit in crestere, desi pretul in scadere al aluminiului a determinat o ajustare proportionala a pretului actiunilor Alcoa.

Pe langa Alcoa, saptmana viitoare vor avea raportari financiare si companii precum JPMorgan & Chase, Bank of America si General Electric.

Bancile vor fi urmarite cu atentie de investitori, pentru a vedea nivelul solicitarilor de credite, un bun instrument pentru masurarea sustenabilitatii in noile imbunatatiri ale calitatii creditului.

Raportarile financiare vin in contextul in care vanzarile din Statele Unite au scazut pe neasteptate in mai, lasand stocurile de pe inventar la cele mai ridicate niveluri din ultimele 11 luni, se arata intr-un raport guvernamental. Analistii considera ca o scadere a cererii ar putea determina o curbare a stocurilor, afectand direct comenzile la producatori si indirect cresterea economica.

Datele recente arata o usoara crestere la nivelul serviciilor si sectorului de productie, o slabire a sectorului imobiliar si o stagnare a pietei de munca, acest din urma fapt fiind cel mai ingrijorator pentru investitori care, insa, considera ca este prea devreme pentru a considera ca va fi din nou recesiune.

Citeste si:
Pod inaugurat la ambele capete de PSD şi PNL pentru a nu se amesteca delegațiile. Slujba religioasă de la jumătatea podului le-a unit în final
Pod inaugurat la ambele capete de PSD şi PNL pentru a nu se amesteca delegațiile. Slujba religioasă de la jumătatea podului le-a unit în final
Un pod a fost inaugurat cu mare fast, la ambele capete, în județul Buzău. Este vorba despre podul care leagă municipiul Buzău de localitatea Vadu Pașii, iar la un capăt, panglica a fost...
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, 23 octombrie, după discuţiile de la Palatul Victoria, că politica formaţiunii s-a axat, în ultimele trei decenii, pe reprezentarea...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
Dick-Dubya
rank 1
COOKING THE BOOKS - falsificarea, masluirea datelor corporatiilor, in vederea atragerii de investitori si obtinerii de profituri, ori ascunderea pierderilor...