Ziare.com

Finantele anunta un deficit bugetar de 2,3 miliarde lei, la finele lunii februarie

Vineri, 25 Martie 2011, ora 23:44

   

Finantele anunta un deficit bugetar de 2,3 miliarde lei, la finele lunii februarie
Deficitul bugetar a fost de 2,3 miliarde lei, la finele lunii februarie 2011, respectiv 0,4% din PIB, fata de un deficit de 5,8 miliarde lei inregistrat la aceeasi data a anului precedent, conform datelor operative publicate vineri de Ministerul Finantelor Publice.

Veniturile incasate la bugetul general consolidat au fost in suma de 27,5 miliarde lei, cu 8,3% mai mari fata de anul precedent, in principal ca urmare a cresterii incasarilor din taxa pe valoarea adaugata (+33,5%), accize (+12,9%), si a veniturilor nefiscale (+15,7%).

Impozitul pe profit a scazut in termeni nominali cu 16,7% fata de perioada similara a anului precedent, iar incasarile din impozitul pe venit au inregistrat o scadere de 6% fata de aceiasi perioada.

Potrivit datelor MFP, cheltuielile bugetului general consolidat, in suma de 29,8 miliarde lei, s-au redus cu 4,4% fata de anul precedent si cu 0,6 puncte procentuale ca pondere in PIB.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Reducerea s-a inregistrat la majoritatea categoriilor de cheltuieli, respectiv cheltuieli de personal (-22,5%), subventii (-18,6%) si asistenta sociala (- 4,1%).

Platile pentru proiectele finantate din fonduri UE au continuat sa creasca accentuat, respectiv cu 59% fata de luna ianuarie 2011 si de la 188 milioane lei la 1,629 miliarde lei fata de primele doua luni ale anului 2010.

Cheltuielile cu dobanzi au crescut cu 35,6 %, ca urmare a datoriei contractate pentru finantarea deficitelor bugetare acumulate din anii precedenti si a celor curente.

De asemenea, cheltuielile pentru investitii care includ cheltuielile de capital, precum si cele aferente programelor de dezvoltare finantate din surse interne si externe, au fost pe primele doua luni in suma de 3,7 miliarde lei, respectiv 0,7% din PIB.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1257 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Bravo noua, baietzi "dashteptzi"!

Cu Pogea si cu Vladescu, si cu tartoru' lor cel chior, am tot luat cu imprumut, ca sa aiba Udrea si Ridzi ce toca, iar acum platim dobanzi de ne spetim! Vivat Chioru', vivat Boc, ne-au umplut de fericire, bunastare si noroc!!

 

PUSLAMALE COMUNISTE FORUMISTE,LATRATI MEREU PRECUM DULAII INCONSTIENTI!

ORICE ROMAN NORMAL LA CAPELA,S-AR BUCURA CA A SCAZUT

DEFICITUL,VOI INSA IRONIZATI SI CRITICATI CA

UN...PATEFON STRICAT,EFORTURILE GUVERNULUI DE A SALVA

ROMANIA DE LA COLAPS!!

DESI O LUME INTREAGA STIE CA FARA IMPRUMUTURILE DE LA

FMI OMANIA NU FACEA FATA CRIZEI AMERRICANE SI GAURII

BUGETARE CREATE DE JUPAN TARICEANU,IAR BUGETARII SI

PENSIONARII NU ISI MAI PRIMEAU SALARIILE SI

PENSIILE,VOI LALAITI IN CONTINUARE,SPURCACIUNI

COMSOMOLSKAIA...DOAMNE IARTA-MA!

DESIGUR ATI FI DORIT SI CREDITE,DAR FARA...DOBANZI!

Stati la locurile voastre .........

Nu va speriati ca vine FMI si ''acopera '' golul cu un nou imprumut ce sant copii ???? Oare ce comision isi trage Tanasescu ca face loby pe langa purcelul ala de la FMI de se zbate de ar fii masa la aia acolo ???? Si uite asa se pune intrebarea : PARCA se laudau chioru + piticul virgin ca VOM SCAPA DE SARACIE ?????? pardon saracia se numeste acum criza !!!!!!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor