Ziare.com

Termoenergetica o ia pe urmele falimentarei RADET. N-a platit la ELCEN nici macar factura pe decembrie UPDATE Ce spune compania

de Gabriel Kolbay
Luni, 02 Martie 2020, ora 23:57

   

Termoenergetica o ia pe urmele falimentarei RADET. N-a platit la ELCEN nici macar factura pe decembrie UPDATE Ce spune compania
ELCEN anunta ca ii va percepe penalitati noului RADET, de vreme ce acesta n-a reusit inca sa achite nici macar toata factura lunii decembrie.

Principalul producator de energie termica pentru Capitala, ELCEN, informeaza ca Termoenergetica SA n-a platit inca nici macar caldura consumata de bucuresteni in luna decembrie 2019.

In mod normal - din intelegerea noastra - Termoenergetica SA ar fi trebuit sa achite datoria pentru luna decembrie, estimata la circa 100 de milioane de lei, pana pe 29 ianuarie. Cum plata nu s-a facut, datoria a iesit din scandenta. Cu toate astea, Termoenergetica SA avea la dispozitie o perioade numita "de gratie" de 30 de zile, in care sa achite doar datoria catre ELCEN, fara penalitati.

In context, directorul executiv al Termoenergetica SA, Alexandru Burghiu, a declarat pentru Ziare.com ca societatea primea bani de la PMB si incepuse sa isi achite datoria catre ELCEN. Din pacate, intreaga suma n-a fost achitata pana la inceputul lunii martie. Asa ca si perioada de gratie s-a terminat.

Astazi, din informatiile ELCEN, Termoenergetica mai are inca de dat nu mai putin de 25.398.239 lei pentru incalzirea Bucurestiului in luna decembrie 2019. Iar pentru aceasta restanta, iesita si din perioada de gratie, ELCEN va percepe penalitati.

Or, tocmai penalitatile acumulate an dupa an au dus la falimentul RADET, de la care Termoenergetica a preluat, prin delegare, la finele anului 2019, gestiunea serviuciului public de transport si distrributie a agentului termic, in Capitala.

Acum, singura solutie pe care Termoenergetica o are pentru a iesi din acest impas este sa primeasca rapid bani de la PMB. In caz contrar, penalitatile se vor acumula. Iar din urma vine si factura lunii ianuarie, in cuantum de 181.159.707 lei. Si aceasta a iesit deja din scadenta si a intrat in perioada de gratie. Iar daca nu va fi achitata integral in urmatoarele 30 de zile, va produce si ea penalitati.

Termoenergetica: Serviciul public de alimentare cu energie termica a cetatenilor nu este in pericol

In replica, Termoenergetica, noul operator al retelei de termoficare din Bucuresti ce a preluat de la 1 decembrie 2019 activitatea RADET, aflata in faliment, a anuntat, luni, ca serviciul public de alimentare cu energie termica a cetatenilor nu este in pericol.

"Serviciul public de alimentare cu energie termica a bucurestenilor nu este in pericol de subfinantare. S-au platit pana acum aproximativ 149 de milioane de lei, desi pana in prezent Guvernul nu a alocat niciun leu Primariei Municipiului Bucuresti, comparativ cu anul trecut, cand Primaria Capitalei a incasat de la Guvernul Romaniei suma de 538 de milioane de lei", se arata in comunicatul Termoenergetica.

Astfel, au fost deja achitati aproximativ 149 de milioane de lei, iar restul de 20,8 milioane de lei si "nu 25,3 milioane de lei asa cum arata cifrele diseminate in spatiul public", precum si penalitatile aferente vor fi achitate in zilele urmatoare, in momentul de fata existand un flux constant de incasari, potrivit companiei.

"In ceea ce priveste valoarea facturii aferente lunii ianuarie, de aproximativ 180 de milioane de lei (181.159.707 lei), va comunicam ca aceasta se afla inca in perioada de gratie, termenul final de plata fiind 30 Martie 2020", se arata in comunicat.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4741 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Votati firea, votati psd si veti avea F A L I M E N T generalizat!!!

Este specialitatea de baza a ciumei rosii indatorarea, nerespectarea nici unui termen al vreunei obligatii asumate si falimentarea !
Fosta intreprindere de transporturi Bucuresti (ITB), adica actuala STB (psd a vrut cu orice pret sa schimbe ceva, asa ca a schimbat denumirea !!!), metroul (Metrorex), regia de termoficare (Radet) sunt doar cateva din marile FALIMENTARI reusite ale stiristei fonfaite, hoate, mincinoase si iresponsabile votata de asistatii sociali din capitala !
Vreti falimentul rapid si sigur al Romaniei, votati gruparea infractionala organizata psdragnea+psdpuiemontaantitromania+alde+udmr+minoritati, iar pentru Bucuresti votati si pmp, asociat de nadejde la toate hotararile frauduloase ale blondei fonfaite hoate mincinoase si iresponsabile de voluntari !!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor