Un spargator de gheata construit la Galati va ajunge in Antarctica

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 11:09
8623 citiri
Un spargator de gheata construit la Galati va ajunge in Antarctica
Foto: Facebook/Nineta Barbulescu

Romania va construi un spargator de gheata pentru Australia, proiectul avand o valoare totala de aproape 2 miliarde de dolari australieni, adica aproximativ 6 miliarde de lei.

Nineta Barbulescu, ambasadorul Romaniei in Australia si Noua Zeelanda, a participat la Hobart (Tasmania) la ceremonia semnarii contractului pentru constructia, pana in 2020, la Santierul Naval DAMEN din Galati, a viitorului spargator de gheata pentru Divizia Antarctica a Australiei, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Contractul, anuntat la 29 octombrie 2015 de premierul australian Malcolm Turnbull, a fost semnat de Julie Bishop, ministrul Afacerilor Externe, Greg Hunt, ministrul Mediului, Malcolm Thompson, secretar de stat, si Mark Irvin, directorul companiei britanice SERCO, care este principalul contractor.

Australia ne da 2,8 miliarde de lei pentru un spargator de gheata - Cine va construi nava

Contractul, in valoare totala de 1,91 miliarde de dolari australieni, cuprinde activitatile de design, constructie, livrare, ce vor fi realizate la Santierul Naval Damen Shipyards din Galati.

Semnarea contractului a fost precedata de lansarea, miercuri, a noii strategii pentru Antarctica si a Planului de Actiune pentru urmatorii 20 de ani.

C.P.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#Galati spargator gheata Australia, #spargator de gheata Australia , #exporturi