Traian Basescu s-a intalnit cu reprezentantii FMI la Palatul Cotroceni

Miercuri, 26 Ianuarie 2011, ora 20:42
1071 citiri
Traian Basescu s-a intalnit cu reprezentantii FMI la Palatul Cotroceni
Foto: Adevarul

Membrii delegatiei FMI sositi la Bucuresti s-au intalnit, miercuri seara, cu presedintele Traian Basescu, sustin surse oficiale.

Intalnirea a avut loc la Palatul Cotroceni si s-a axat pe tema finalizarii actualului acord si perspectivele unui nou acord, informeaza Antena 3.

Discutiile presedintelui cu reprezentantii Fondului Mondial International au durat aproximativ o ora, mai arata sursa citata.

Misiunea Fondului Monetar International este condusa de Jeffrey Franks si se afla la Bucuresti pentru a evalua performantele Romaniei in vederea eliberarii ultimei transe din imprumutul de la FMI si negocierii unui nou acord intre FMI si Romania, care va fi de tip precautionary stand-by si va fi valabil, cel mai probabil, pe o perioada de doi ani.

Franks, despre economia Romaniei: Operatia a reusit, dar pacientul a murit (Video)

Jeffrey Franks a declarat, miercuri, referindu-se la situatia actuala in care se afla Romania: "am o veste buna si una proasta. Operatia a fost un succes, dar pacientul a murit".

Nu a fost insa singura anectoda pe care a spus-o Franks la intalnirea pe care a avut-o cu sindicatele si patronatele.

"Ne-a aratat un mineralier care era rasturnat, ne-a zis ca asta era economia romaneasca acum doi ani, iar dupa aceea, imaginea a doua, Romania era un mineralier, cam ruginit, dar functionabil. Asa, pe linia de plutire. Apoi ne-a aratat viitorul, o salupa de viteaza, dar foarte mica. Coelgii chiar au facut glume ca nu incapem toti in salupa, dar eu am inteles ce-a vrut sa spuna. Franks s-a referit la faptul ca economia Romaniei trebuie sa decoleze", a povestit Cezar Coraci, presedintele asociatiei patronale UGIR-1903, dupa intalnirea cu FMI.

Romania a incasat de la FMI suma de 12,44 miliarde de euro, din cadrul unui imprumut total de 13,15 miliarde de euro, la care se adauga cele 3,5 miliarde de euro primite de la CE, dintr-un imprumut de 5 miliarde de euro, precum si 300 de milioane de euro, dintr-un imprumut total de un miliard de euro de la Banca Mondiala, alte 300 de milioane urmand a fi eliberati in scurt timp, dupa aprobarea data de Board-ul BM, in data de 20 ianuarie 2011.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#delegatie Fondul Monetar International, #intalnire Traian Basescu , #FMI
Comentarii
Poza omuldinpekin
omuldinpekin
rank 3
Presedintele Basescu are grija de noi.