FMI nu s-a speriat de proteste: Vine in Romania, conform planului

Marti, 17 Ianuarie 2012, ora 17:45
2688 citiri
FMI nu s-a speriat de proteste: Vine in Romania, conform planului

Fondul Monetar International nu si-a amanat vizita in Romania, care urmeaza sa inceapa asa dupa cum era programat, de pe 25 ianuarie, a confirmat, pentru Ziare.com, reprezentantul Romaniei in cadrul institutiei, Mihai Tanasescu.

Acesta a infirmat, astfel, zvonurile potrivit carora misiunea FMI ar fi fost amanata de frica protestelor care au loc in Bucuresti.

"Stirea potrivit careia misiunea FMI nu ar mai veni in Romania, la sfarsitul lunii, este incorecta. Delegatia FMI va veni la Bucuresti la termenul stabilit, pe 25 ianuarie, asa cum a fost anuntat oficial", a declarat Mihai Tanasescu, pentru Ziare.com.

Reprezentantul Romaniei la FMI a mentionat ca a avut si cu presedintele Basescu o discutie pe aceasta tema.

Cat despre discutii la nivelul boardului FMI despre protestele din Romania, Tanasescu a spus ca nu au existat.

"Nu am discutat despre proteste cu cei de la FMI. Rolul acestei institutii este sa vedem modul exact in care sunt facute reformele, cum sunt stabiliti indicatorii macro-financiari, cum evolueaza ei in asa fel incat stabilitatea macroeconomica a Romaniei sa fie intr-o pozitie pozitiva, ca cea de astazi", a conchis Mihai Tanasescu.

O misiune a Fondului Monetar International (FMI), condusa de Jeffrey Franks, va face o vizita la Bucuresti intre 25 ianuarie - 6 februarie, pentru a realiza cea de-a patra evaluare a acordului stand by cu Romania, a anuntat miercuri, 11 ianuarie, Tonny Lybek, reprezentantul FMI in Romania si Bulgaria.

FMI vine in Romania la sfarsitul lunii ianuarie

Ultima vizita a delegatiei FMI in Romania a avut loc in perioada 25 octombrie - 7 noiembrie, atunci cand misiunea condusa de Jeffrey Franks si reprezentanti ai Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale au efectuat cea de-a treia evaluare a acordului stand-by de tip preventiv cu Romania.

FMI a aprobat a treia evaluare - inca 480 milioane de euro, la dispozitia Romaniei

In urma aprobarii celei de-a treia evaluari, Consiliul director al FMI a pus la dispozitia Romaniei inca 507 milioane de euro, ceea ce ridica la 1,6 miliarde de euro valoarea totala a sumei pe care o poate accesa Romania de la FMI, in caz de nevoie.

Citeste si:
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Prin modestia și discursurile sale, președintele Republicii Moldova Maia Sandu se bucură de o popularitate uriașă atât la Chișinău, cât și în România, acolo unde tot mai mulți se...
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Sorin Oprescu a fost primarul Bucureștiului începând din 2008 până în 2015, an în care a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție după ce a primit o mită de 25.000 de euro,...