FMI: Timpul reformelor pentru UE a sosit

Joi, 13 Mai 2010, ora 09:28
1089 citiri
FMI: Timpul reformelor pentru UE a sosit

Pentru toate tarile din Uniunea Europeana este timpul reformelor, pentru ca perspectivele lor de crestere sunt mediocre, avertizeaza Fondul Monetar International.

"Europa se afla intr-un moment decisiv", a declarat, miercuri, la Bruxelles, directoul FMI pentru Europa, Marek Belka, citat de France Presse.

Criza de incredere declansata de situatia economica a Greciei "este contagioasa", a prevenit fostul premier polonez, adaugand ca "pietele sunt extrem de sensibile la situatia banilor publici".

Belka s-a abtinut in a identifica alte tari amenintate, insa a subliniat ca exista si "alte tari", in afara Portugaliei si a Spaniei, care ar putea intra in vrie.

"Priviti diferentele" intre ratele obligatiunilor din diferite tari ale zonei euro, a recomandat el. "Este clar ca si alte tari trebuie sa treaca la reforme bugetare", a afirmat el, subliniind, in aceasta privinta, in special "sistemul de pensii".

Totodata, Belka a precizat ca FMI este, in continuare, pregatit sa ajute UE, daca va fi cazul, cu inca 250 miliarde euro, sub forma de imprumuturi.

"Previziunile noastre privind cresterea pentru 2010 raman foarte prudente", a explicat el. FMI conteaza pe o crestere de un procent in UE anul acesta si pe una de un procent si jumatate in 2011.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#FMI reforme Uniunea Europeana, #Marek Belka reforme UE , #FMI