Municipiul Targoviste renunta la sistemul centralizat de termoficare

Vineri, 16 Septembrie 2011, ora 21:47
2380 citiri
Municipiul Targoviste renunta la sistemul centralizat de termoficare
Foto: Romanian Voice

Sistemul centralizat de termoficare din Targoviste va fi desfiintat, iar apartamentele vor fi incalzite cu centrale de bloc, conform unei hotarari adoptate, vineri, de consilierii locali ai municipiului.

Consilierii locali din Targoviste au aprobat, vineri, o hotarare de instalare a unor centrale de bloc, pretul pentru incalzire si apa calda urmand sa scada considerabil. De asemenea, ar fi eliminate pierderile din retea, care sunt, in prezent, la sistemul centralizat al Termica Targoviste, de 50%.

"Am comandat un studiu la Universitatea Valahia. Ca variante, ni s-au propus reabilitarea actualului sistem centralizat, un sistem descentralizat in care sa fie eliminat circuitul primar si un sistem de centrale de blocuri.

Am optat pentru ultima varianta cu centrale prin condensatie, care asigura un randament mai mare. Vor fi centrale montate la un bloc sau la mai multe blocuri, in functie de amplasamentul cladirilor. Avantajul principal al consumatorilor este pretul, la jumatate fata de cat ar putea plati fara subventie, dar si faptul ca se reduc pierderile din retea", a precizat Marius Constantinescu, city managerul municipiului Targoviste.

Reprezentantii Primariei Targoviste spun ca introducerea centralelor se va face in mai multe etape. Pana in iarna, vor fi incluse cladirile ce intra in administrarea primariei, blocurile ANL, scolile si gradinitele. In aceasta etapa, vor fi montate 53 de centrale. Costul se ridica la 9,1 milioane de lei. Pentru finantarea acestei investitii, primaria va contracta un imprumut sau va apela la sistemul credit-furnizor.

Chiar daca nu se va reusi bransarea tuturor consumatorilor la noul sistem de incalzire, apartamentele ramase la Termica vor primi caldura si apa calda, in aceasta iarna.

Societatea locala de termoficare are, in prezent, mai putin de 5.000 de abonati. Costul gigacaloriei, la nivelul municipiului Targoviste, este 290 de lei, iar in cazul in care primaria nu-l va subventiona va ajunge la 400-430 de lei.

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#sistem incalzire centralizat, #subventionare caldura, #sistem centrale Targoviste, #sistem termoficare , #gaz