Blocat in trafic? Cel putin nu locuiesti in aceste cinci orase

Vineri, 02 Mai 2014, ora 18:23
3907 citiri
Blocat in trafic? Cel putin nu locuiesti in aceste cinci orase

Traficul din Bucuresti este aglomerat la aproape orice ora din zi, pe aproape orice ruta.

Daca ai ghinionul sa intalnesti in drumul spre serviciu santiere precum cel de la Pasajul Mihai Bravu - Splaiul Unirii, proiect inceput in ianuarie 2011, suspendat in vara anului 2012 si reluat in toamna anului trecut, cu siguranta acesta este un subiect sensibil.

Exista insa cateva orase in care aglomeratia de pe sosele atinge cote mult mai ridicate. Locuitorii din Ciudad de Mexico pot sta pana la sase ore in trafic, scrie Huffington Post, care a facut o lista cu cinci dintre cele mai aglomerate urbe din lume.

Unele studii arata ca timpul pierdut pe drum de acasa la serviciu si inapoi afecteaza nivelul satisfactiei vietii, ceea ce inseamna ca angajatii din aceste orase nu sunt foarte fericiti.

In contextul in care, la nivel global, asezarile urbane continua sa se extinda, navetistii se confrunta cu o dubla problema. Astfel, populatia urbana va creste de aproape doua ori pana in 2050, la 6,2 miliarde de oameni, in timp ce orasele isi vor extinde teritoriul mai rapid decat vor castiga noi locuitori, ceea ce inseamna ca distantele de parcurs vor fi mai mari.

Exista speranta totusi, spun planificatorii urbani, care cred ca situatia poate fi ameliorata prin gestionarea utilizarii masinii sau dezvoltarea sistemului de transport public.

Pot contribui si noile tehnologii precum masinile autonome dezvoltate de Google, care sunt testate pe strazi si ar putea fi disponibile in curand publicului larg, sau hibridul i-Road dezvoltat de Toyota, o combinatie intre motocicleta si bicicleta.

Masinile fara sofer ale Google pot circula fara probleme si in traficul urban (Video)

Iata cinci dintre orasele cu cele mai aglomerate strazi din lume, orase care au cunoscut o dezvoltare majora in ultimii ani. Unele dintre ele au inceput sa ia masuri in vederea imbunatatirii circulatiei.

Ciudad de Mexico

Populatia capitalei Mexicului a crescut rapid intre 1940 si 1970, ajungand la 20 de milioane de locuitori in prezent. La sfarsitul anului 2012 a fost lansata o noua linie de metrou, estimandu-se ca durata drumului pana la serviciu va scadea de la 150 de minute la 78 de minute, chiar si asa fiind dublu fata de media globala.

Pe strazile din Ciudad de Mexico exista mai mult de patru milioane de masini.

Sursa: geo-mexico.com

Beijing

Pe masura ce economia chineza s-a deschis spre sfarsitul anilor '70, orase precum Beijing au cunoscut o expansiune rapida. Capitala Chinei are acum 18 milioane de oameni, care isi petrec, in medie, 52 de minute in trafic, mai mult decat in orice alt oras din aceasta tara.

O alternativa introdusa recent - cursele charter pentru autobuz, a atras multi proprietari de masini.

Sursa: Wikimedia Commons

Metroul din Beijing la ora de varf:

Nairobi

Populatia capitalei Kenyei a crescut de mai mult de zece ori in ultimii cincisprezece ani, expansiunea rapida a orasului fiind alimentata de numarul mare de imigranti.

Timpul pierdut de angajati in trafic costa economia Kenyei 600.000 de dolari pe zi in termeni de productivitate pierduta, consum de combustibil si poluare. In acest context, autoritatile au alocat investitii masive in vedere imbunatatirii sistemului de transport feroviar.

Sursa: news24.co.ke

Moscova

Moscova, care se confrunta cu un val de imigranti, este orasul cu cel mai mare numar de locuitori din Europa.

Numarul de masini a crescut pe strazile capitalei cu aproape 400.000 de vehicule intre 2011 si 2012 mai mult timp. Aproximativ 9 milioane de moscoviti folosesc zilnic metroul.

Sursa: lidenz.ru

Los Angeles

Acesta este votat frecvent ca fiind unul dintre cele mai aglomerate orase americane. Anul trecut, locuitorii din "Orasul Ingerilor" au pierdut aproximativ 64 de ore asteptand in trafic.

Urbanistii considera ca maximizarea carpooling-ului - concept care descrie situatia in care mai multe persoane se grupeaza pentru a calatori cu o singura masina spre serviciu - sau utilizarea unor masini de dimensiuni mai mici ar putea rezolva o mare parte din problema.

Sursa: autoguide.com

Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată sau nedeterminată, informează vineri, 26 aprilie, Agenţia Municipală...
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
#orase trafic aglomerat, #trafic Ciudad Mexico, #trafic beijing , #infrastructura
Comentarii
Poza Melody_Gardot
Melody_Gardot
rank 5
Mda;.Pamintul fierbe de jos in sus, noi fierbem motoarele pe scoarta