Guvernul promite ca vom face 23 de minute cu trenul de la Otopeni la Gara de Nord. Cat dureaza acum drumul

Joi, 13 Iunie 2019, ora 10:15
11053 citiri
Guvernul promite ca vom face 23 de minute cu trenul de la Otopeni la Gara de Nord. Cat dureaza acum drumul
Foto: Arhiva Pixabay

Modernizarea si extinderea liniei de cale ferata care leaga Capitala de Aeroportul Henri Coanda va scurta considerabil durata unei calatorii pe aceasta ruta, sustine purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu.

La acest moment, cine vrea sa ajunga, pe calea ferata, pana la Aeroportul Henri Coanda trebuie, mai intai, sa ia trenul din Gara de Nord, pana la asa-numitul "Punct de Oprire Aeroport".

De acolo, pasagerul urmeaza sa fie preluat cu un microbuz si dus, in sfarsit, pana in preajma aeroportului. Potrivit informatiilor de pe site-ul CFR Calatori, o astfel de calatorie ajunge acum sa dureze ore.

Cat dureaza o calatorie cu trenul din Gara de Nord la Otopeni, pe 13 iunie 2019. Foto: CFR Calatori

De ce dureaza o calatorie scurta atat de mult? Printre altele, din cauza ca linia de tren catre Henri Coanda are un singur fir. Iar asta inseamna ca un tren aflat in gara nu poate pleca spre aeroport inainte ca garnitura care vine deja din sens opus, dinspre Henri Coanda, sa ajunga la destinatie, pentru a elibera linia.

In plus, faptul ca pasagerii trebuie sa schimbe trenul cu un autobuz, la jumatatea traseului, cauzeaza, de asemenea, intarzieri. Uneori transbordarea nu se face imediat, iar pasagerii sunt nevoiti sa astepte destul de mult la Punctul de Oprire Aeroport.

Cat poate dura asteptarea la Punctul de Oprire Aeroport, potrivit informatiilor de pe site-ul CFR Calatori

Potrivit Ministerului Transporturilor, insa, toate aceste probleme vor deveni, in curand, istorie.

Inainte de toate, pentru ca statul a contractat deja compania Porr pentru a dubla linia ferata pe care se circula acum spre aeroport.

Apoi, in baza unui contract semnat marti cu Ministerul Transporturilor, asocierea de firme Arcada - ISPCF SA - DB Engineering & Consulting Gmbh va construi - plecand din drumul feroviar deja existent - o noua linie, lunga de aproape 3 kilometri, care va ajunge pana la aeroport.

Potrivit managerului Arcada, Spiru Mantu, asocierea va lucra zi si noapte pentru a termina lucrarea pana in mai 2020.

Daca va reusi, miile de suporteri care vor veni, in iunie, la Bucuresti pentru EURO 2020 vor putea folosi noua ruta feroviara pentru a ajunge de pe aeroport in Capitala in conditii civilizate, dar si intr-un timp mult mai scurt decat ar putea-o face astazi.

La o zi dupa semnarea contractului cu Arcada Company, Guvernul a adoptat, in sedinta de miercuri, indicatorii tehnico-economici ai proiectului de modernizare feroviara. La finalul sedintei, purtatorul de cuvant al Executivului, Nelu Barbu, a declarat ca pe viitoarea ruta, dupa modernizare, un drum intre Capitala si aeroport va dura doar 23 de minute.

"Un proiect care se inscrie in categoria proiectelor de utilitate publica de interes national este modernizarea liniei de cale ferata Bucuresti Nord - Aeroportul International 'Henri Coanda' Bucuresti faza I, racord cale ferata in terminalul T1 Aeroportul International 'Henri Coanda' Bucuresti. In sedinta de Guvern de astazi au fost aprobati indicatorii tehnico-economici pentru acest proiect, timpul estimat pentru calatoria cu trenul intre aeroport si Gara de Nord dupa finalizarea acestei investitii va fi de 23 de minute pe sens, in conditiile in care in acest moment deplasarea dureaza mult mai mult.

Proiectul are in vedere realizarea unui racord cu o lungime de aproape 3 kilometri care se desprinde din calea ferata Mogosoaia-Balotesti si se dezvolta adiacent cu strada Drumul Garii Odaii. Astfel, se va realiza o legatura directa intre Aeroportul International 'Henri Coanda' Bucuresti si Gara de Nord. Valoarea totala a investitiei este de 538 milioane de lei, durata de realizare de 14 luni", a spus Nelu Barbu.

Ramane sa vedem cat de repede se va moderniza, intr-adevar, linia de cale ferata.

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#modernizare tren Otopeni calatorie rapida, #repede tren Otopeni, #calatorie rapida tren Bucuresti Otopeni , #infrastructura