Guvernul confirma ca deschide azi traficul pe lotul 3 al Autostrazii Lugoj-Deva: Se va circula cu maxim 80 km/h (Video)

Luni, 23 Decembrie 2019, ora 13:21
24037 citiri
Guvernul confirma ca deschide azi traficul pe lotul 3 al Autostrazii Lugoj-Deva: Se va circula cu maxim 80 km/h (Video)
Foto: Arhiva Facebook/Asociatia Pro Infrastructura

Guvernul a confirmat, luni la amiaza, ca lotul 3 al Autostrazii Lugoj-Deva va fi deschis luni.

Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Transporturilor, Lucian Bodea, sa ii spuna care este situatia, cel din urma confirmand ca acest lot va fi inaugurat astazi.

Viteza maxima permisa este 80 km/ora, iar tonajul nu poate depasi 7,5 tone.

"Incepand de astazi in Romania sunt dati in operare 857,5 km de autostrada si drum national in regim de autostrada. Astazi CNAIR va da in trafic cei 21,1 de km din lotul 3", a spus ministrul.

Inainte de anuntul Guvernului, o echipa a Asociatiei Pro Infrastructura (API) a testat conditiile de trafic de pe Lotul 3 al Autostrazii Lugoj-Deva si a anuntat inca de saptamana trecuta ca luni aceasta portiune de sosea va fi, in sfarsit, inaugurata.

"Pentru cei care intreaba, circulatia nu s-a deschis inca. Pe cei 21 de kilometri, circulatia se va deschide luni", sustin cei de la Pro Infratructura intr-un material video.

In mod normal, circulatia pe lotul 3 al Autostrazii Lugoj-Deva ar fi trebuit sa se deschida - cu o intarziere de peste 3 ani - pe 12 august, in acelasi timp cu Lotul 4 al soselei.

Pana la urma, insa, pe 14 august s-a inaugurat doar Lotul 4 al soselei, lung de 22,1 kilometri, dintre Ilia si Soimus (judetul Hunedoara).

In schimb, circulatia pe Lotul 3, lung de 21 kilometri (dintre Ilia si Cosevita), nu a mai fost deschisa. Motivul: CNAIR a sustinut ca societatea care a construit respectivul segment de drum - anume compania spaniola Comsa - nu si-ar fi facut treaba. In consecinta, soseaua avea defecte majore si nu putea fi inaugurata, din cauza ca era nesigura si ar fi pus in pericol vietile soferilor care urmau sa circule pe ea.

In scurt timp, CNAIR a reziliat contractul cu Comsa, desi spaniolii finalizasera lucrarile in proportie de 99%. Ulterior, a izbucnit un intreg scandal cu privire la motivele care au impiedicat deschiderea autostrazii dintre Ilia si Cosevita.

In august, ministrul Cuc a promis ca va face CNAIR ultimele lucrari la soseaua de mare viteza, astfel incat aceasta sa poata fi deschisa in septembrie. Din pacate, lucrurile nu au decurs deloc cum promisese ministrul.

In septembrie, CNAIR a anuntat ca soseaua incepe sa se crape. Si - cu toate ca fisurile aparusera intr-o zona prin care soferii n-ar fi ajuns sa circule - Compania a anuntat ca nu deschide circulatia pana nu va avea o expertiza a lotului de drum. Asa ca, in loc sa faca inaugurare, CNAIR a inceput sa pregateasca actele pentru a contracta o societate care sa realizeze expertiza.

Pana la urma, IPTANA SA a fost contractata si a realizat expertiza. Pana acum, CNAIR a sustinut de mai multe ori ca ar putea deschide soseaua cu restrictii de tonaj si de trafic, dar nu a dat in niciun moment informatii clare la momentul in care inaugurarea ar putea avea loc.

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#Asociatia Pro Infrastructura Lugoj Deva, #inaugurare Lugoj Deva , #infrastructura