Topul tarilor cu cele mai rapide trenuri

Miercuri, 20 Iulie 2011, ora 08:50
2870 citiri
Topul tarilor cu cele mai rapide trenuri

Pe masura ce pretul carburantilor creste, calatoriile cu masina sau avionul devin tot mai scumpe, iar tarile civilizate gasesc modalitati ingenioase de a rezolva problema. Trenurile de mare viteza, propulsate prin levitatie magnetica, devin solutia viitorului pentru penuria de resurse si functioneaza perfect in Japonia, Franta sau China.

Iata un top al celor mai rapide trenuri, un adevarat model inspirational pentru restul tarilor, prezentat de CNBC:

Japonia

Japonia este lider mondial in materie de trenuri de mare viteza, fiind prima tara care a introdus conceptul unui astfel de tren modern, in 1976 si care detine in acest moment cel mai rapid tren din lume care atinge pana la 580 km/h.

Trenurile de tip Maglev sunt dezvoltate din anii '70, iar guvernul a aprobat un proiect de dezvoltare in valoare de 112.44 miliarde de dolari care presupune construirea unei rute intre Tokyo, Nagoya si Osaka pana in 2027.

Citeste mai multe despre 580km/h pe calea ferata: Topul tarilor cu cele mai rapide trenuri pe Business24.ro.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#tren, #cale ferata, #trenuri japonia , #infrastructura