Cum ar putea deveni Italia cea mai mare economie a Europei

Sambata, 14 Ianuarie 2012, ora 16:30
6797 citiri
Cum ar putea deveni Italia cea mai mare economie a Europei

Italia este, in prezent, a patra cea mai mare economie a Europei, insa daca si-ar folosi toate atuurile, aceasta tara ar putea domina batranul continent.

Guvernarea precara a adus acest stat in pragul falimentului, considera analistii de la Business Insider.

Daca premierul Mario Monti va reusi sa refaca economia acestei tari, atunci Italia ar putea inregistra o crestere substantiala, favorizata, in principal, de turism si exporturi.

Publicatia citata a intocmit o lista cu cele mai importante atuuri ale statului peninsular.

1. Turism

Italia este o destinatie care ofera turistului varietate. Sezonul estival incepe in mai si se termina in octombrie, iar plajele sunt destul de bine amenajate.

In plus, bucataria traditionala si soiurile de vin sunt foarte bogate si renumite.

Tara are peisaje variate, de la plaje intinse, pana la culmi muntoase acoperite cu zapada. Exista o multime de orase cu o istorie indelungata, precum Roma, Venetia, Florenta sau Milano, in care se pot vizita monumente, biserici sau castele.

Este cunoscut faptul ca Italia a devenit unul din punctele de interes pentru iubitorii de moda, Milano fiind una din "capitalele" acestui domeniu.

2. Exporturi

Multe din produsele fabricate in Italia atrag interesul cumparatorilor straini.

Astfel, majoritatea brandurilor din industria auto, precum Ferrari, Fiat, Alfa Romeo sau Maserati, au deja succes peste hotare.

Acelasi lucru se poate spune si despre marile case de moda, ca Gucci, Armani, Emilio Pucci, Valentino, Prada si Dolce & Gabbana. Nici firmele din industria alimentara nu sunt ignorate in strainatate, Nutella, Ferrero, Barilla, Napolina, Parmalat, bucurandu-se de un succes urias in afara granitelor tarii.

Si alte produse s-ar putea impune pe pietele externe, noteaza publicatia citata.

3. Inteligenta

Multi italieni care au terminat facultatea au preferat sa mearga in strainatate, precizand ca tara lor nu le ofera exact ce vor ei.

Insa, cel mai probabil, daca Italia se va confrunta cu probleme si mai serioase, acestia se vor intoarce sa investeasca in tara lor, considera analistii.

4. Piete de desfacere

Aproape fiecare tara din lume reprezinta o piata de desfacere pentru produsele italienesti. In unele state, precum Statele Unite, Marea Britanie sau Franta, cele mai mari case de moda sunt foarte apreciate.

Insa pe langa aceste piete, Italia ar trebui sa ia in considerare sa exploreze si alte teritorii, precum China sau Rusia, piete emergente care ar putea fi interesate de bunurile si serviciile din Peninsula.

Solutia? O promovare mai buna

Analistii considera ca singura cale prin care Italia si-ar putea asigura dominatia in batranul continent este printr-o promovare mai buna a produselor sale.

Iar daca actualul Guvern ar reusi sa functioneze corect, intr-o buna zi Monti ar putea sa duca aceasta tara in fruntea Europei.

„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
#economie Italia, #crestere economica Italia, #criza zona euro, #zona euro , #macroeconomie