Brazilia da in judecata Chevron pentru 10 miliarde de dolari

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 17:26
1501 citiri
Brazilia da in judecata Chevron pentru 10 miliarde de dolari

Procurorii brazilieni au deschis proces companiilor petroliere Chevron si Transocean pentru 10,6 miliarde de dolari, despagubiri, si solicitarea ca ambele companii sa-si opreasca operatiunile in Brazilia.

Acesta este cel mai dur raspuns de pana acum fata de deversarea de petrol, care s-a intamplat in noiembrie, pe coasta orasului Rio de Janiero, cand aproximativ 3.000 de barili de petrol s-au varsat in apa oceanica, informeaza Financial Times.

Desi cantitatea de petrol nu este una mare, totusi oficialii brazilieni incerca sa faca un exemplu din cele doua companii americane. Miscarea se doreste un avertisment pentru orice companie care va incerca sa obtina profituri din rezervele de petrol proaspat identificate in Brazilia. Procurorii au aratat ca cele doua companii au tradat o lipsa de planificare si management al mediului inconjurator.

Chevron, a doua cea mai mare companie petroliera din SUA si al treilea producator de petrol din Brazilia, a declarat ca nu a primit nicio notificare formala cu privire la proces, aratand ca a raspuns pozitiv la incident si a lucrat transparent cu autoritatile braziliene.

Incidentul vine intr-un moment sensibil, intrucat autoritatile braziliene dezbat modalitatea optima de utilizare a proaspat descoperitelor rezerve energetice, care ar putea contine cel putin 50 miliarde de barili de petrol.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#proces Brazilia Chevron, #exploatare petrol Brazilia, #scurgeri petrol Brazilia, #interdictie Chevron Brazilia , #petrol