Pretul petrolului, in picaj: A scazut sub 35 de dolari pe baril

Luni, 14 Decembrie 2015, ora 16:08
3500 citiri
Pretul petrolului, in picaj: A scazut sub 35 de dolari pe baril
Foto: Arhiva Ziare.com

Pretul petrolului inregistreaza record negativ dupa record negativ, astfel ca e foarte aproape sa atinga nivelul inregistrat in 2008, la inceputul crizei.

Cotatia Brent, relevanta pentru piata europeana, a scazut luni cu 4% fata de sedinta precedenta, pana la 36,33 dolari pe baril, transmite Financial Times.

Este cel mai scazut pret din ultimii sapte ani, astfel ca petrolul se tranzactioneaza la Bursa din Londra la un nivel apropiat de cel inregistrat in decembrie 2008, anume 36,20 de dolari pe baril.

Pretul petrolului s-a prabusit: Cel mai mic nivel din ultimii aproape 7 ani (Video)

"Anul 2015 se va incheia intr-o nota inconfortabila. Mirosul fricii se simte din nou in aer", a mentionat analistul David Hufton de la compania britanica de brokeraj PVM.

Similar, pretul petrolului tranzactionat pe bursa americana a scazut sub 35 de dolari pe baril, ajungand la 34,53 de dolari pe baril, ceea ce inseamna ca a atins cea mai joasa valoare din februarie 2009.

Nivelul minim al ultimilor ani a fost atins in 2008 - 32,40 dolari pe baril.

Motivul principal al declinului "aurului negru" consta in faptul ca oferta e mult mai mare decat cererea, avand in vedere ca statele membre OPEC nu doresc sa reduca productia. In urma cu un an si jumatate, pretul petrolului depasea 100 de dolari pe baril.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#scadere pret petrol, #pret petrol minim, #Ieftinire petrol, #petrol ieftin, #pret petrol , #petrol