Ziare.com

Economia, primele semne clare de redresare - Cat a crescut PIB-ul in primul trimestru (Video)

Miercuri, 15 Mai 2013, ora 10:23

   

Economia, primele semne clare de redresare - Cat a crescut PIB-ul in primul trimestru (Video)
Produsul intern brut a crescut cu 0,5% in termeni reali in trimestrul I 2013 comparativ cu trimestrul IV 2012 (date ajustate sezonier), conform primelor estimari publicate miercuri de Institutul National de Statistica.

Fata de acelasi trimestru din anul 2012, Produsul intern brut a inregistrat o crestere cu 2,1% pe seria bruta si cu 1,4% pe seria ajustata sezonier.

In ultimul trimestru al anului trecut, Produsul Intern Brut al Romaniei a crescut, in termeni reali, cu 1,1% fata de trimestrul precedent.

Anul trecut, economia Romaniei a crescut, in termeni reali, cu 0,7% fata de anul 2011, iar Produsul Intern Brut a fost estimat la 587,499 miliarde lei preturi curente, potrivit datelor provizorii publicate in aprilie 2013 de Institutul National de Statistica (INS).

Fondul Monetar International estimeaza ca economia Romaniei va inregistra o crestere de 1,6% in 2013 in raportul semi-anual World Economic Outlook publicat la jumatatea lunii trecute.

Comisia Nationala de Prognoza a revizuit in scadere estimarea privind cresterea Produsului Intern Brut in 2013, de la 2% in varianta de toamna 2012 la 1,6% in Prognoza de iarna 2013.


Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1008 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Vestea e buna dar

din pacate trimestrul II a inceput prost cu inchideri de fabrici in metalurgir , concedieri si reduceri de activitate in energetica.

 

Tineti-o tot asa!

Bravo!

 

o fi pe bune?

Franta e in recesiune!
Germania cu o crestere anemica de 0.1
???

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor