Ziare.com

Rata inflatiei s-a majorat la 7,60 la suta, in februarie

de Teodora Bodeanu
Joi, 10 Martie 2011, ora 11:06

   

Rata inflatiei s-a majorat la 7,60 la suta, in februarie
Pretul cartofilor a inregistrat cea mai mare crestere din luna februarie, majorandu-se cu 10,34 la suta fata de luna precedenta si cu 16,99% comparativ cu decembrie 2010, potrivit Institutului National de Statistica (INS).

Rata inflatiei a crescut cu 0,77 de procente in februarie fata de ianuarie 2011, in timp ce, comparativ cu perioada similiara de anul trecut, a ajuns la 7,60 la suta, se arata intr-un comunicat al INS.

Astfel, rata anuala a inflatiei s-a accentuat in comparatie cu nivelul de 6,99 la suta, inregistrat in prima luna a acestui an, pe fondul cresterii preturilor marfurilor alimentare cu 1,8% si a celor nealimentare cu 0,3 procente, in timp ce tarifele serviciilor au ramas relativ stabile.

Comparativ cu februarie 2010, pretul marfurilor alimentare s-a majorat cu 8,83 la suta, iar al marfurilor nealimentare cu 7,27%. De asemenea, tarifele serviciilor a inregistrat o crestere de 5,96 la suta.

In afara de cartofi, s-a observat o crestere de 7,95 la suta a preturilor la legume si conserve de legume, fata de luna precedenta, si de 14% fata de decembrie 2010.

In cazul produselor alimentare, zaharul s-a scumpit cu 3,52% fata de ianuarie si 5,59% fata de decembrie 2010, iar fructele proaspete cu 4,07%, respectiv 6,93%.

La produsele nealimentare, tutunul a avut cele mai mari crestere comparativ cu ianuarie, de 1,44 la suta, in timp ce cartile, revistele si ziarele s-au scumpit cel mai mult in comparatie cu ultima luna a anului trecut, respectiv 4,89 de procente.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1736 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

creste inflatia, creste si PIB-ul

asa ca Boc are ce isi doreste - crestere economica. Cu mandrie patriotica Boc va raporta la al XVI congres PCR maretele realizari ale guvernului sau si cresterea PIB-ului. Cresterile de preturi vor fi omise - ele se datoreaza propagandei anti-romanesti a mass-media, opozitie, eurostat si alte institutii anti-romanesti

 

deci

am avut dreptate cand am zis ca e de peste 10 % deja, si asta in asa scurt timp. Adevarul e ca e mult mai mare dr 7,6 % pt ca ei calculeaza in mod eronat, luandu-se dupa doar cateva produse. O sa fie dezstruosi urmatorii ani..

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor