Germania ar trebui sa aiba rating mai mic pentru a salva euro?

Joi, 21 Iulie 2011, ora 23:16
860 citiri
Germania ar trebui sa aiba rating mai mic pentru a salva euro?

Germania, cea mai mare economie din zona euro, ar trebui sa fie pregatita sa adopte o reducere a ratingului sau, care acum este la nivelul maxim AAA, pentru a contribui la salvarea zonei monedei unice, sustine Charles Diebel, seful Lloyds pe strategii de piata.

"V-ati alaturat acestui club, trebuie sa realizati ca este o datorie cu care mergeti mai departe", a spus el, subliniind ca Germania ar trebui sa faca o analiza a costurilor unui ajutor in acest sens.

Din punctul sau de vedere, o explozie in zona euro ar fi un "scenariu cataclismic", in timp ce o scadere a ratingului Germaniei de la AAA ar reprezinta o scadere cu 0,30-0,50% a costurilor de creditare pentru tara in cauza.

"Aceasta este o situatie mult mai buna deca cea in care tot sistemul bancar sa aiba probleme" a spus el, pentru CNBC.

Practic, propunerea acestuia consta intr-o downgradare a Germaniei, care astfel ar mai prelua din riscul la care sunt expuse statele din zona euro carora li s-a redus deja ratingul.

Asta nu ar afecta insa Germania, sistemul bancar al nemtilor fiind mai putin expus crizei din zona euro.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#Germania salvare euro, #Germania rating, #reducere rating Germania , #rating