Rusia a fost trimisa in junk - Care sunt principalele probleme ale tarii conduse de Putin

Marti, 27 Ianuarie 2015, ora 15:10
4565 citiri
Rusia a fost trimisa in junk - Care sunt principalele probleme ale tarii conduse de Putin
Foto: Kremlin.ru/Arhiva

Agentia de evaluare financiara Standard&Poor's (S&P) a scazut ratingul Rusiei cu o treapta, marti, astfel ca tara condusa de Vladimir Putin a ajuns in categoria nerecomandata pentru investitii ("junk").

Este pentru prima data in ultimii 10 ani cand se intampla acest lucru, noteaza Bloomberg.

Acum, ratingul Rusiei este BB+, cu perspectiva negativa, ceea ce inseamna ca exista toate sansele sa mai fie aplicata o reducere in urmatoarele luni. La acest nivel se mai afla Bulgaria si Indonezia, printre altele. Romania este cu o treapta mai sus, la BBB-.

Decizia S&P a fost luata pe fondul problemelor economice cu care se confrunta cel mai mare exportator de energie din lume.

Razboi in Ucraina: Rusia risca noi sanctiuni pentru atacul cu rachete

Rusia este la un pas de recesiune, dupa ce pretul petrolului s-a prabusit sub 50 de dolari pe baril, cel mai scazut nivel din 2009, iar Occidentul a impus sanctiuni din cauza actiunilor intreprinse in Ucraina.

Penalitatile au blocat firmele locale sa se mai imprumute de pe pietele internationale si au determinat o crestere a iesirilor de capital. Mai mult, Bursa si rubla au inregistrat o scadere drastica.

"Politica monetara a Rusiei nu mai este flexibila, devenind mai limitata, iar perspectivele de crestere economica s-au redus considerabil", noteaza expertii S&P.

Moneda rusa s-a depreciat cu 46% fata de dolar pe parcursul anului trecut.

In replica, ministrul rus de Finante, Anton Siluanov, a calificat decizia S&P drept "un pesimism excesiv" si a transmis populatiei sa nu se ingrijoreze, pentru ca nu exista motive pentru a dramatiza situatia.

Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Recent, au apărut zvonuri că Samsung, în colaborare cu Google, dezvoltă noi funcții de inteligență artificială (AI) pentru linia de smartphone-uri. Potrivit ultimelor rapoarte, următoarea...
#Rusia rating junk, #Rusia scadere rating, #rating Rusia scazut , #rating