Ziare.com

Deficitul comercial al Marii Britanii, la niveluri record

de Brandusa Stefanescu
Miercuri, 09 Noiembrie 2011, ora 19:32

   

Deficitul comercial al Marii Britanii, la niveluri record
Deficitul comercial al Marii Britanii a atins noi niveluri record dupa ce importurile au crescut in septembrie, afectand astfel planurile guvernului britanic de a incerca o refacere economica in baza exporturilor.

Exporturile au crescut foarte putin, determinand astfel un deficit comercial cu restul lumii in valoare de 9,8 miliarde de lire, considerabil mai mare decat nivelul estimat de 8 miliarde de lire si cel mai mare deficit lunar inregistrat, din momentul in care au inceput masuratorile, in 1998, informeaza The Guardian.

Situatia creste riscurile si presiunile puse pe PIB-ul celui de-al treilea trimestru, a carui crestere a fost de doar 0,5 procente. Cresterea deficitului poate sa insemne si o intrare a PIB-ului in teritoriu negativ si, astfel, apropierea recesiunii in Marea Britanie.

Exportatorii britanici au resimtit puternic scaderea cererii pentru produsele lor in zona euro, facandu-se simtite efectele austeritatii fiscale si, in general, ale crizei care afecteaza economiile europene.

Prognozele indica o continua scadere a exporturilor. Problemele din zona euro sunt departe de a fi rezolvate, iar analistii se tem de faptul ca va fi imposibil de oprit o recesiune in economia britanica. Majoritatea estimarilor vad ca optimista situatia stagnarii economice britanice, gasind mult mai probabila varianta recesiunii in ultimele luni ale lui 2011.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1414 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

din momentul in care au inceput masuratorile, in 1998 ...

deficit comercial cu restul lumii .. aha .. din .. 1998, care’va sa zica. Asa zice .. The Guardian.
Bah copiii Moshului! De la voi .. Romanii ce lucreaza la ziare.com am pretentzii cu mult mai mari decit de la analfabetzii de la The Guardian. Voi nu verificatzi ce timpenii scriu aia? Englezii tzin statistici de trade balance din 1630, "The balance of our forraign trade is the rule of our treasure" spunea Thomas Mun la 1630. Desi unii spun ca din 1545. In a sa lucrare monumentala "Das Kapital", papa Marx, s’a infruptat intens de aceste date pentru a dovedi ca redistribuirea profitului rezultat dintr’o balantza comerciala excedentara, nu se facea si in favoarea proletariatului.
Uite! Io va dau un site unde vetzi vedea UK Balance of Trade de la 1955 pina’n prezent.
http://www.tradingeconomics.com/united-kingdom/balance-of-trade

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor