Patru solutii pentru rezolvarea crizei europene

Duminica, 26 August 2012, ora 10:03
2803 citiri
Patru solutii pentru rezolvarea crizei europene
Foto: Arhiva

Exista patru solutii pentru rezolvarea crizei datoriilor din zona euro, care trebuie sa coexiste pentru a avea succes, sustine un expert al think tank-ului Bruegel, din Bruxelles.

"Centrul actualei crize, ceea ce o face unica, este incapacitatea Europei de a adopta decizii politice pentru regiune ca intreg", a spus Nicolas Veron, citat de CNBC.

Pentru a corecta aceasta vulnerabiltate, sustine Veron, Europa trebuie sa construiasca o uniune formata din patru componente: o uniune bancara, o uniune fiscala, o uniune a competitivitatii si o uniune politica, ceea ce inseamna o "reforma institutionala pentru a include mai puternic responsabilitatea democratica in procesul de luare a deciziilor".

Progresul trebuie sa fie facut in paralel pentru fiecare componenta in parte.

Potrivit lui Veron, Europa sufera de un "deficit" de persoane care sa ia deciziile cheie necesare. Pentru a elimina acest deficit, "un cadru executiv autoritar la nivel european trebuie sa supravegheze politicile bancare, fiscale si structurale".

Liderii europeni ar trebui sa se concentreze mai putin pe rezolvarea problemelor pe termen lung si mai mult asupra unor solutii pragmatice pentru aspectele de imediata importanta.

"Astfel, liderii ar trebui sa stabileasca o autoritate bancara temporara, in contextul in care niciuna dintre institutiile existente nu are abilitatile si mandatul care sa ii permita desfasurarea activitatii de restructurare a institutiilor financiare cu probleme", a adaugat Nicolas Veron.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#solutii criza zona euro, #uniune politica zona euro , #zona euro