Premierul grec asculta de sfatul germanilor si vrea sa vanda din insule

Vineri, 24 August 2012, ora 07:43
3490 citiri
Premierul grec asculta de sfatul germanilor si vrea sa vanda din insule

Grecia este pregatita sa scoata la vanzare cateva dintre insulele sale nelocuite, a anuntat premierul Greciei, Antonis Samaras, intr-un interviu acordat publicatiei Le Monde.

Aceasta decizie face parte din planul lui Samaras de a incerca sa salveze Grecia de la o prabusire totala, in timp ce tara se straduieste sa indeplineasca si conditiile dure care au insotit acordul de sprijin financiar extern, scrie The Journal.ie.

Oficiali germani i-au sugerat Greciei sa vanda insulele in urma cu doi ani. Astfel, in 2010, doi membri ai Parlamentului german au declarat pentru cotidianul Bild ca "statul grec trebuie sa isi vanda participatiile in companii si, de asemenea, active precum, de exemplu, insulele nepopulate."

George Papandreou, prim-ministrul Greciei la acea data, se afla in mijlocul unor discutii cu cancelarul german Angela Merkel cu privire la situatia dificila a tarii sale. Ministrul sau de Externe, Dimitris Droutsas, a declarat, in schimb, ca guvernul elen nu va lua in considerare o astfel de sugestie.

Cand publicatia britanica The Guardian a publicat un articol in care se afirma ca guvernul grec a demarat deja procedura de vanzare a unora dintre insulele sale in iunie 2010, pentru a-si spori veniturile, un purtator de cuvant al guvernului de la Atena a negat cu tarie zvonurile.

In prezent, noul premier grec analizeaza posibilitatea de a obtine venituri suplimentare din vanzarea insulelor grecesti nelocuite.

"Atat timp cat acest lucru nu ridica probleme pentru siguranta nationala, o parte dintre aceste insule pot avea o utilitate comerciala. Acest lucru nu inseamna ca Atena urmareste sa le vanda pe toate primului care face o oferta. Nu este vorba despre a le vinde ieftin, ci de a transforma terenul neutilizat in capital care poate genera venituri, la un pret corect", a spus Samaras pentru Le Monde, citat de AFP.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#premier Grecia vanzare insule, #Antonis Samaras insule Grecia , #zona euro
Comentarii
Poza GABIERUL
GABIERUL
rank 5
Mâncătorii de Cârnaţi pe Varză experimentează pe Grecia ...
Poza iancugheorghe
iancugheorghe
rank 5
A venit vremea să ne luăm țara în bună grijă și administrare !!!!!!!