Cum să economisești atunci când faci plinul la mașină?

Advertorial
Miercuri, 25 Octombrie 2023, ora 19:29
4448 citiri
Cum să economisești atunci când faci plinul la mașină?
FOTO: shutterstock.com

Îți place să mergi cu mașina prin oraș sau să pleci în excursii de weekend, la mare ori la munte? Este confortabil și relaxant, dar costă! Află în continuare cum să diminuezi cheltuielile cu alimentarea mașinii și care sunt opțiunile inteligente de achiziționare a combustibililor auto.

Cum să reduci consumul de combustibil al mașinii tale

Consumul ineficient de combustibil duce la costuri ridicate, cu impact negativ asupra economiilor personale. Un consum ridicat de combustibil implică cheltuieli mai mari pentru carburant, necesitatea schimbării mai frecvente a uleiului de motor și vizite mai dese la service pentru întreținerea mașinii. Pentru a reduce consumul de combustibil și implicit cheltuielile, este esențial să cunoști caracteristicile mașinii. Verifică regulat nivelul de ulei, presiunea în anvelope și starea de funcționare a motorului. Astfel asiguri un consum optim de combustibil, pentru că automobilul tău funcționează la parametri optimi.

Stilul de condus are, de asemenea, un impact semnificativ asupra consumului de combustibil. Un stil de condus agresiv determină un consum mai mare de combustibil. Accelerarea bruscă, viteza excesivă sau condusul în condiții de trafic intens cresc consumul de combustibil. Mergi cu viteză de croazieră în timpul deplasărilor pe autostradă, evită orele de vârf când traficul este intens și astfel vei face economii importante la sumele pe care le cheltuiești ca să faci plinul la mașină.

Cum să alegi cel mai economic moment pentru a face plinul

Monitorizarea prețurilor combustibilului este esențială pentru a economisi bani atunci când faci plinul la mașină. Prețurile combustibilului pot fluctua în funcție de cerere și ofertă, precum și de factori economici sau politici. Prin urmare, este important să urmărești evoluția prețurilor și să faci plinul atunci când acestea sunt mai mici. Planifică alimentarea cu combustibil a mașinii în funcție de traseul pe care urmează să-l parcurgi. Dacă știi că urmează să călătorești pe distanțe lungi, este mai economic să faci plinul înainte de plecare, mai ales dacă în zona ta prețurile sunt mai mici. De asemenea, este bine să eviți alimentarea în stațiile de serviciu din apropierea autostrăzilor, unde prețurile sunt de obicei mai mari.

Ce opțiuni ai pentru economii la achiziționarea de combustibil

Urmărește ofertele promoționale și reducerile anunțate de comercianți pentru diferite tipuri de combustibili auto. Utilizează instrumente inteligente de plată, de exemplu carduri de cumpărături în rate fără dobândă*, ca să faci plinul la mașină fără să-ți epuizezi bugetul. De exemplu, prin CardAvantaj beneficiezi de 20 de lei cashback și 3 rate fără dobândă* la Rompetrol.

Profită acum de această promoție specială pentru șoferi! Vino să alimentezi cu combustibil în locațiile fizice Rompetrol din rețeaua de magazine partenere CardAvantaj. Pentru fiecare plată pe care o realizezi prin CardAvantaj, te bucuri de 3 rate cu dobândă zero*. Ai ocazia să călătorești mai mult, cheltuind mai puțin și să te bucuri de toată gama de oferte din stațiile de alimentare Rompetrol.

Reține că beneficiezi de dobândă zero* dacă achiți integral suma de plată, așa cum este evidențiată în extrasul de cont emis de bancă. În fiecare lună, primele două tranzacții de peste 200 lei pe care le realizezi prin CardAvantaj la POS-urile Credit Europe Bank din locațiile Rompetrol îți aduc fiecare câte 10 lei cashback. Așadar, de câte ori cheltuiești bani primești bani, pentru extra beneficii la volanul mașinii tale!

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#economisire bani, #masina , #stiri auto