Șefa sportului românesc critică dur naționala de handbal: ”Dacă mai trebuia cineva să se convingă...”

Vineri, 15 Decembrie 2023, ora 12:12
3608 citiri
Șefa sportului românesc critică dur naționala de handbal: ”Dacă mai trebuia cineva să se convingă...”
Elisabeta Lipă

Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, a declarat, joi seara, că ratarea calificării la turneul preolimpic a echipei naţionale de handbal feminin a României înseamnă lipsă de experienţă, de unitate şi de cantonamente comune.

Ea a adăugat că la Campionatul Mondial, unde România a încheiat pe locul 12, jucătoarele au avut lipsuri mari în exprimarea pe teren.

"Sper că dacă mai trebuia cineva să se convingă, cred că de data aceasta s-a convins. Să stai în faţa televizorului şi să vezi că echipa României când câştigă, când pierde... asta înseamnă lipsă de experienţă, lipsă de unitate, lipsă de cantonamente comune şi lipsuri mari în exprimarea lor pe teren. Toată lumea întreabă de legea Novak (n.r. - ordinul fostului ministru al Sportului, Eduard Novak, privind obligativitatea folosirii a 40% sportivi români la sporturile de echipă)... eu mi-aş dori ca nimeni să nu se prevaleze de această lege şi pur şi simplu să vină din inima noastră, din dorinţa noastră de a avea sportivi buni care să reprezinte România mai bine", a afirmat ea.

"Eu nu ştiu dacă trebuie să am discuţii cu şefii cluburilor de handbal, relaţia mea e strict cu Federaţia Română de Handbal. Ştiu cât de dureros e acest eşec, ştiu cât şi-au dorit să termine mai sus pentru a juca la turneul preolimpic. E adevărat că fără handbal delegaţia României de la Paris va fi mult mai săracă, pentru că în ultima perioadă niciun sport de echipă nu prea mai încadrează în acest peisaj olimpic", a adăugat Lipă, prezentă, joi seara, la Gala Sportului Dinamovist 2023.

Echipa naţională de handbal feminin a României a ratat obiectivul său la Campionatul Mondial din Danemarca, Norvegia şi Suedia, calificarea în sferturile de finală (locurile 1-8), care ar fi asigurat prezenţa la un turneu preolimpic. Echipa antrenată de Florentin Pera s-a clasat pe locul 12 în clasamentul final al competiţiei şi ratează participarea la JO 2024.

Programul României la Europeanul din Ungaria. Când putem întâlni țara gazdă
Programul României la Europeanul din Ungaria. Când putem întâlni țara gazdă
EHF a anunţat, miercuri, programului meciurilor din grupele preliminare la Campionatul European din 2024. România va debuta cu Cehia, în 29 noiembrie, în grupa B, de la Debrecen. Programul...
Campioana Dinamo, victorie uriașă într-o atmosferă electrizantă. Când se decide calificarea în Final 4
Campioana Dinamo, victorie uriașă într-o atmosferă electrizantă. Când se decide calificarea în Final 4
Campioana Dinamo Bucureşti a învins marţi, pe teren propriu, într-o atmosferă electrizantă, formaţia daneză Skjern Handbold, scor 28-27 (14-15), în turul sferturilor de finală ale...
#Elisabeta Lipa, #handbal, #esec, #Campionatul Mondial , #stiri handbal