Elon Musk a pierdut un contract uriaș cu Apple, după o serie de declarații antisemite. „Ați spus adevărul absolut”

Sambata, 18 Noiembrie 2023, ora 09:39
4144 citiri
Elon Musk a pierdut un contract uriaș cu Apple, după o serie de declarații antisemite. „Ați spus adevărul absolut”
Miliardarul Elon Musk FOTO Captură cnbc.com

În după-amiaza zilei de 15 noiembrie, Elon Musk a fost de acord cu o postare antisemită pe platforma X ce îi aparține, care spunea că evreii ar incita la „ura față de albi”, notează CNN.

Postarea a menționat, de asemenea, „hoardele de minorități” care inundă țările occidentale. Ca răspuns la această declarație, Musk a scris: „Ați spus adevărul absolut”.

În postările ulterioare, el a susținut că nu toate comunitățile evreiești seamănă ură față de „oamenii albi”, dar miliardarul a susținut că Liga Anti-Defăimare (ADL) atacă fără temei Occidentul, în ciuda faptului că majoritatea occidentalilor susțin poporul evreu şi Israelul.

În același timp, Musk a reproșat lipsa de critici la adresa minorităților anonime, care ar fi o amenințare mai mare. Jurnaliștii CNN notează că nu au putut înțelege sensul acestei declarații a lui Musk.

După această declarație ciudată și antisemită, Apple a anunțat că suspendă publicitatea pe Platforma X. Suma contractului nu este dezvăluită, dar având în vedere dimensiunea corporației, vorbim de sute de milioane de dolari.

Este de remarcat faptul că, în septembrie, CEO-ul Apple, Tim Cook, s-a îndoit de necesitatea cooperării cu X, crezând că rețeaua de socializare are aspecte „dezgustătoare”, și permite utilizatorilor săi să discute diverse subiecte obscene.

După declarația antisemită a lui Musk, IBM a eliminat publicitatea din rețeaua sa de socializare. În octombrie lui Musk i-a fost reproșată de către UE lipsa de control asupra informațiilor false din X referitoare la atacul Hamas asupra Israelului.

Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#Elon Musk, #contract, #pierdut, #apple, #declaratii antisemite , #stiri Elon Musk