Selectia curioasa a domnului Iordanescu

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 31 Mai 2016, ora 07:27
7037 citiri
Selectia curioasa a domnului Iordanescu

Anghel Iordanescu va anunta in cursul zilei de marti lotul final al nationalei Romaniei pentru Campionatul European si, potrivit informatiilor transmise deocamdata pe surse, va renunta la cel putin un jucator care, in mod normal, nu avea cum sa lipseasca din Franta.

"Tricolorii" au facut doua meciuri amicale slabe in ultima saptamana, iar selectionerul si-a inceput de fiecare data discursul cu o scuza devenita tot mai populara, aceea a ariei de selectie redusa.

In principiu, "Generalul" spune ca nu avem jucatori mai buni, care sa ne aduca rezultate mai bune. In acelasi timp, acelasi selectioner ii ignora cu o seninatate diabolica pe fotbalistii care, pe hartie cel putin, sunt mai buni decat cei pe care se bazeaza el.

Partida cu Ucraina, incheiata cu scorul de 4-3 in favoarea adversarilor nostri, a aratat inca o data ca "tricolorii" au mari slabiciuni in partea stanga a defensivei. Razvan Rat este foarte aproape de pensionare, iar acest lucru se observa cu ochiul liber in evolutiile sale, iar dinamovistul Steliano Filip este, cel putin deocamdata, slab.

Filip a facut meciuri slabe la Dinamo in play-off, iar la nationala, desi a primit suficient de multe sanse, nu a impresionat niciodata. Iar la 22 de ani este foarte greu sa spui ca mai poate fi un jucator de perspectva.

In acelasi timp, stelistul Alin Tosca, unul dintre cei mai buni si constanti jucatori din Liga 1, va fi trimis acasa fara a primi macar o oportunitate de a demonstra ce poate.

La orice fel de comparatie, Tosca este acum cu mult peste Rat si Filip, insa cu toate acestea el va urmari Campionatul European de acasa, daca informatiile transmise de toate mediile de presa se vor confirma dupa anuntul lotului final. Ori cand tu, selectioner, renunti la cel mai bun jucator de pe postul sau fara nicio logica, scuza ariei de selectie nu mai tine.

Cazuri similare sunt si daca urcam spre zona mediana. Florentin Matei a fost unul dintre cei mai buni fotbalisti si golgheterul din campionatul Ucrainei, iar din iarna evolueaza in Croatia, reusind sa se impuna si in primul "11" al vicecampioanei din aceasta tara. Cu toate acestea, el nu a primit nici macar o sansa de a arata ce poate in tricoul echipei nationale. Si sa nu uitam de Eric Bicfalvi, omul care a avut evolutii constant bune pentru Dinamo in play-off-ul Ligii 1.

Inscrie-te la Unibet, locul ideal sa pariezi la Euro 2016!

In schimb, Iordanescu l-a luat in cantonamentul din Italia pe Ropotan si ii va duce la Euro 2016 pe Torje, Chipciu sau Adi Popa.

Asa cum am mai spus si cu alte ocazii, simpatiile sau antipatiile personale ale lui Iordanescu nu ar trebui sa influenteze selectia. La echipa nationala trebuie sa vina cei mai in forma jucatori din momentul respectiv, indiferent daca tie, antrenor, iti plac sau nu.

Daca insa iti formezi un lot si pe baza criteriilor extra fotbalistice, trebuie sa iti asumi acest lucru, iar primul efect este disparitia scuzei ariei de selectie redusa. Da, avem putini jucatori care sa fie si buni si care sa si joace constant bine la echipele de club. Dar daca antrenorul ii ignora cu buna stiinta este numai si numai vina lui.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Iordanescu selectie nationala Romania, #Iordanescu lot Romania, #Romania lot Euro 2016 , #Romania