Sindicalistii din TVR ii cer lui Ponta sa creasca taxa TV pentru a transmite EURO 2016

Miercuri, 01 Aprilie 2015, ora 20:18
2955 citiri
Sindicalistii din TVR ii cer lui Ponta sa creasca taxa TV pentru a transmite EURO 2016
Foto: Facebook/ FRF

Sindicalistii din Televiziunea Romana ii cer premierului Victor Ponta sa indexeze taxa TV pentru ca postul public sa isi permita achzitionarea drepturilor TV ale Euro 2016.

Sindicatul pentru Unitatea Salariatilor TV din TVR (SPUSTV), principalul sindicat din Televiziunea Romana, transmite ca indexarea taxei cu 50 de bani si desfiintarea unor comisioane ar aduce suficienti bani in bugetul institutiei pentru ca aceasta sa poata achizitiona dreptul de a transmite partidele de la turneul final din Franta.

"Domnule Prim Ministru, vreau sa va rog ca sa luati in calcul ca in acest moment exista, teoretic si practic, o singura forta capabila sa ajute TVR sa isi indeplineasca misiunea de serviciul public. Si aceasta forta este Guvernul Romaniei. Practic, va rog sa luati foarte serios in calcul ca, din taxa TV de 4 lei, 50 de bani, adica 12%, se duc direct in buzunarele celor care o colecteaza, ca din restul banilor alte 5 procente se duc lunar pe costul utilitatilor si aproape 1 milion de euro este virat in fiecare luna la bugetul de stat pentru CAS, impozite etc.

O taxa TV universala, fara posibilitatea de renuntare, o indexare cu 50 de bani a acestei taxe si un comision de colectare stabilit prin lege la 5%, ar aduce TVR un plus de aproape 2 milioane de euro lunar, bani care ar putea fi folositi pentru plata datoriilor la fisc, achizitionarii pachetului free to air la Euro 2016 si a celorlalte competitii majore din anii urmatori, precum si realizarii unor programe de calitate incepand din aceasta vara, care sa justifice aceste masuri", sustine Dragos Bocanaciu, presedintele SPUSTV, intr-o scrisoare deschisa publicata de agentia Mediafax.

Inscrie-te la Unibet, locul ideal sa pariezi la Euro 2016!

Lovitura pe piata media din Romania: Ce televiziune va transmite EURO 2016

Telekom Romania a anuntat in aceasta saptamana ca a achizitionat drepturile TV ale Euro 2016, meciurile urmand a fi transmise pe postul DolceSport.

Pana acum, turneele finale de campionat european sau mondial erau televizate de postul public.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#TVR Euro 2016, #Ponta TVR EURO 2016, #EURO 2016 meciuri Dolce , #Romania