Colectează eficient deșeurile, pentru curățenia și sănătatea mediului înconjurător!

Miercuri, 19 Aprilie 2023, ora 16:35
664 citiri
Colectează eficient deșeurile, pentru curățenia și sănătatea mediului înconjurător!

Deșeurile sunt o foarte mare amenințare pentru mediu și de aceea este foarte important să colectați selectiv, astfel încât produsele care pot fi reciclate să ajungă în locul potrivit. Centrele industriale, mall-urile, fabricile, școlile și clădirile de birouri produc cantități considerabile de deșeuri, motiv pentru care este important să găsească și soluțiile potrivite în acest sens, pentru ca tot gunoiul să fie corect colectat.

Ce înseamnă de fapt colectare selectivă?

Colectarea deșeurilor este un pas foarte important pentru tranziția către un mod de viață sănătos și sustenabil. Colectarea deșeurilor este primul pas din cadrul procesului de reciclare, acesta fiind un obicei util pentru economie și mediu. Sunt folosite de obicei mai multe sisteme, iar colectarea separată este considerată mult mai eficientă decât toate celelalte metode de colectare. Ambalajele și toate celelalte deșeuri indiferent de categorie sunt sortate de consumator și sunt depozitate în saci diferiți, în containere sau în pubele, ținând cont de materialul din care au fost confecționate. Cel mai comun mod de a le împărți este în hârtie și carton, sticlă, plastic și metal. Pentru gestionarea mai eficientă a deșeurilor se pot folosi coșuri colectare selectivă lux care arată și foarte bine în instituții.

Ce spune legea despre colectarea selectivă a gunoiului?

Conform legislației din România, se aplică obligațiile UE pentru a colecta deșeurile corect. Măsurile ce trebuie să fie luate se referă de fapt la reducerea și prevenirea deșeurilor, la gestionarea lor eficientă și la reducerea tuturor efectelor adverse care pot fi provocate de aceste deșeuri. Autoritățile publice vor fi nevoite să promoveze modele durabile de producție și consum. De asemenea, se va încuraja fabricarea de produse eficiente în ceea ce privește utilizarea corectă a resurselor. Pentru respectarea legii, în birouri pot fi puse coșuri gunoi inox în care persoanele din interior să colecteze selectiv.

Scopul colectării selective este acela de a elimina perimarea programată și de a încuraja disponibilitatea pieselor de schimb atunci când este nevoie de ele. Totodată, prin colectare selectivă se încurajează reutilizarea produselor și este redusă generarea de deșeuri alimentare.

Operatorii economici sunt încurajați să reducă volumul deșeurilor pe care le produc, mai ales în cazul celor care nu pot să fie reciclate sau refolosite. Pentru a fi asigurat un grad bun de valorificare, un producător va avea obligația de a colecta separat deșeurile și nu trebuie să le amestece cu alte materiale care au proprietăți diferite. Toate aceste reglementări se aplică inclusiv în timpul transportului, atunci când deșeurile sunt duse la un centru pentru a fi reciclate. Se pot utiliza în acest sens europubele și pubele speciale în care să fie depozitat gunoiul.

Colectarea selectivă se face foarte ușor

Colectarea selectivă este un sistem destul de ușor de realizat, dar implică un mic efort din partea celor care gestionează deșeurile. Fiecare persoană va trebui să ia în calcul o serie de reguli, care din fericire sunt ușor de înțeles și de memorat. Odată ce o persoană învață să colecteze selectiv, practica va deveni un gest reflex.

Având în vedere toate acestea, se poate trage concluzia că sistemele de colectare selectivă a deșeurilor sunt adaptate de așa natură încât să ajute fiecare persoană să respecte legea și să protejeze mediul. Nu este deloc greu ca deșeurile să fie colectate separat, mai ales atunci când există și facilități precum coșurile speciale de colectare selectivă.

Românii, cel mai mic procent din Uniunea Europeană al celor care mai muncesc după prima pensie
Românii, cel mai mic procent din Uniunea Europeană al celor care mai muncesc după prima pensie
România deține cea mai mică pondere din Uniunea Europeană a persoanelor care au continuat să lucreze în primele 6 luni de la primirea primei pensii pentru limită de vârstă. Dacă în...
O bancă a blocat 15 conturi care aparțin lui Horațiu Potra, în urmă cu două luni: "Riscuri de fraudă, spălare a banilor, finanțare a terorismului"
O bancă a blocat 15 conturi care aparțin lui Horațiu Potra, în urmă cu două luni: "Riscuri de fraudă, spălare a banilor, finanțare a terorismului"
CEC Bank a decis, în urmă cu două luni, să închidă 15 conturi bancare aparținând lui Horațiu Potra și celor patru societăți administrate de acesta. Instituția financiară a invocat...
#europubele, #colectare selectiva, #deseuri , #stiri mediu
  1. Românii și accesul la internet – TradeVille
  2. Românii, cel mai mic procent din Uniunea Europeană al celor care mai muncesc după prima pensie
  3. O bancă a blocat 15 conturi care aparțin lui Horațiu Potra, în urmă cu două luni: "Riscuri de fraudă, spălare a banilor, finanțare a terorismului"
  4. Marele declin al creșterii economice din România în 2024, susținută doar de consum și gâtuită de împrumuturi făcute de Guvern pentru a „petici” deficitul
  5. La ce trebuie să fie atent viitorul Guvern pentru a scoate România din impas. Avertismentul economiștilor: ”Au schimbat taxele mai ceva decât cotele apelor Dunării”
  6. Lovitură din partea unor persoane: Îmbogățire colosală cu 26.000 de miliarde dolari
  7. Europa se ciocnește cu Trump: Oamenii președintelui îl împing de la spate să intervină brutal
  8. 2024, cel mai cald an înregistrat vreodată. Avertismentul oamenilor de știință
  9. Firmele rusești din România, afectate de războiul început de Putin. Pentru afacerile directe, veniturile sunt mai mici cu sute de milioane de lei
  10. Unde putem să ne investim banii dacă România intră în recesiune: ”Asta e întotdeauna cea mai sigură variantă”