Tranzacție de 7,5 milioane de euro. Cine a cumpărat fabrica de sârmă Dan Steel Group Beclean

Vineri, 26 Ianuarie 2024, ora 13:37
10610 citiri
Tranzacție de 7,5 milioane de euro. Cine a cumpărat fabrica de sârmă Dan Steel Group Beclean
Fabrica de sârmă Dan Steel Group Beclean FOTO CITR

Fabrica de sârmă Dan Steel Group Beclean, una dintre cele mai importante companii ale industriei metalurgice din Romania, aflată în procedură de faliment, a fost vândută, pentru suma de 7,5 milioane de euro, către Intertranscom Impex SRL, producător de plasă sudată din Bacău. Vânzarea a avut loc în cadrul unei licitaţii publice în data de 25 ianuarie.

”Fabrica de sârmă Dan Steel Group Beclean, una dintre cele mai importante companii ale industriei metalurgice din Romania, aflată în procedură de faliment, a fost vândută, în cadrul unei licitaţii publice, pentru suma de 7,5 milioane de euro, către Intertranscom Impex SRL, producător de plasă sudată din Bacău”, anunţă casa de insolvenţă CITR.

Noul proprietar plănuieşte să repornească producţia şi să retransforme fabrica într-unul dintre principalii angajatori în Beclean.

„Am reuşit, în urma unui proces amplu şi riguros, să identificăm investitori viabili pentru una din companiile ce au jucat un rol cheie în industria metalurgică. Prin această tranzacţie de succes, setăm premisele pentru continuarea dezvoltării eficiente a industriei metalurgice din România şi reuşim să salvăm încă un obiectiv important din istoria afacerilor româneşti”, declară Andrei Besoiu, sales manager, CITR Cluj.

Fabrica vândută se află în localitatea Beclean, judeţul Bistriţa-Năsăud. Activul este reprezentat de fabrica de producţie a sârmelor tari şi moi, respectiv produse derivate din sârmă, plase sudate, cuie, panouri de gard, sârmă ghimpată, şi este compus din teren de 406.606 mp, construcţii şi echipamentele aferente.

CITR Filiala Cluj împreună cu Prime Insolv Practice, în calitate de lichidatori judiciari, au organizat licitaţia în data de 25 ianuarie 2024, la sediul Prime Insolv Practice SPRL, situat în Bucureşti.

Înfiinţată în 1991, societatea Dan Steel Group Beclean SA a avut ca principal obiect de activitate producţia de metale feroase, sub forme primare şi de feroaliaje (cuie, sârmă zincată, sârmă împletită, plasă sudată, panouri etc), destinate atât pieţei interne, cât şi celei externe (Ungaria, Polonia, Serbia, Cehia, Slovacia). Produsele fabricate de societate au fost destinate în special sectorului construcţiilor şi al agriculturii, precum şi altor ramuri ale industriei, care realizau bunuri de larg consum.

Declinul cifrei de afaceri a început în anul 2017 când diminuarea volumului de business a condus la reducerea capitalului de lucru precum şi la creşterea semnificativă a gradului de îndatorare. Nu în ultimul rând, măsurile impuse în anul 2018 de Comisia Europeană asupra importurilor unor categorii de produse aparţinând industriei siderurgice a obligat Dan Steel Group Beclean SA să îşi asigure materia primă din cadrul UE, în condiţii contractuale mult mai oneroase pentru aceasta, şi cu plata în avans, ceea ce a creat o presiune suplimentară asupra situaţiei financiare a companiei care a acumulat datorii de peste 35 milioane euro.

CITR este liderul pieţei de insolvenţă şi restructurare din România încă din 2008. Cu o experienţă de peste 22 de ani pe piaţa insolvenţei şi peste 1.100 de proiecte gestionate de-a lungul timpului, CITR administrează anual un patrimoniu de 1 miliard de euro şi distribuie anual peste 100 de milioane de euro creditorilor, în misiunea sa de a salva valoarea din companiile româneşti de impact.

CITR este o companie Impetum Group, primul grup românesc dedicat misiunii de a maximiza valoarea de business din oricare etapă din viaţa unei companii, cu scopul de a crea un impact pozitiv în economie.

Prime Insolv Practice SPRL a gestionat peste 200 de proceduri de insolvenţă aplicată societăţilor al căror obiect de activitate era specific unor domenii economice variate.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#fabrica sarma, #Dan Steel Group Beclean, #tranzactie , #stiri afaceri