Facebook a castigat o importanta batalie in justitie: Poate urmari ce faci online, chiar daca nu ai cont

Vineri, 01 Iulie 2016, ora 12:25
6217 citiri
Facebook a castigat o importanta batalie in justitie: Poate urmari ce faci online, chiar daca nu ai cont
Foto: Facebook

Facebook poate urmari activitatea utilizatorilor de Internet, chiar daca nu au cont pe reteaua sociala - aceasta este decizia data recent de Curtea de Apel de la Bruxelles, intr-un proces important pentru cetatenii belgieni.

Verdictul dat, miercuri, de Curtea de Apel din Bruxelles este in contradictie cu rezultatul primului proces pe aceasta tema, arata Ars Technica.

Anul trecut, Facebook a pierdut in prima instanta procesul cu autoritatea pentru protectia datelor personale din Belgia, iar tribunalul respectiv a decis ca reteaua sociala sa nu mai urmareasca belgienii care nu au cont, dar si sa plateasca o amenda de 250.000 de euro. Compania nu a fost multumita de rezultat, asa ca a atacat decizia.

Astfel, judecatorii Curtii de Apel au dat, miercuri, un verdict favorabil Facebook si au precizat ca doar Irlanda, unde compania are sediul european, are jurisdictie asupra modului in care reteaua sociala foloseste datele cetatenilor europeni.

Presedintele autoritatii pentru protectia datelor personale din Belgia nu este, insa, multumit de decizia instantei. Willem Debeuckelaere a precizat ca "cetatenii sunt expusi unei incalcari masive a vietii private", avand in vedere ca Facebook poate urmari activitatea online a utilizatorilor belgieni, chiar daca nu au cont pe reteaua sociala.

Citeste si Facebook te urmareste si iti sugereaza prieteni in functie de locul in care te afli.

Willem Debeuckelaere a mai spus ca ia in calcul atacarea deciziei la un for legislativ superior, anume Curtea de Casatie a Belgiei.

Cum te urmareste Facebook peste tot

The Verge arata ca un utilizator care intra macar o data pe o pagina de Facebook, fie ca are cont sau nu pe reteaua sociala, va fi urmarit de un cookie de fiecare data cand viziteaza un site care are butoane de Like si/sau Share.

Un cookie este un mic fisier inregistrat pe computerul utilizatorului care pastreaza in memorie activitatea online a acestuia, alaturi de preferintele sale de pe diverse pagini web, cu scopul de a facilita navigarea online.

C.P.

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#Facebook proces protectia datelor Belgia, #protectie date Facebook, #facebook intimitate , #utilizatori
Comentarii