Facebook vrea sa atace in forta o piata de 6 miliarde de dolari, dominata de rivali

Vineri, 11 Decembrie 2015, ora 18:59
3672 citiri
Facebook vrea sa atace in forta o piata de 6 miliarde de dolari, dominata de rivali
Foto: Arhiva Ziare.com

Cea mai mare retea de socializare din lume a anuntat ca Facebook at Work, varianta profesionala a site-ului, ce se adreseaza sectorului de afaceri si cariere, va fi lansata peste cateva luni, dupa ce a fost testata timp de un an.

Noul serviciu are ca scop inlesnirea colaborarilor la nivel profesional si este aproape identic cu varianta clasica a portalului de socializare, dispunand de un "feed" de stiri, buton de "like" si un serviciu de chat, informeaza Reuters, care citeaza un reprezentant al companiei americane.

"As spune ca aproximativ 95% din ceea ce am dezvoltat pentru Facebook va face parte si din Facebook at Work", a precizat Julien Codorniou, directorul departamentului de parteneriate pe platforma globala la Facebook.

Una dintre diferente va consta in faptul ca profilul unui utilizator al serviciului de socializare Facebook at Work va fi diferit de profilul sau de pe serviciul Facebook clasic. De exemplu, "nu se va putea juca Candy Crush pe Facebook at Work", a punctat Julien Codorniou.

Facebook at Work - aplicatia care vrea sa inlocuiasca mail-ul de serviciu

Compania americana a dezvoltat si o serie de programe si aplicatii speciale pentru Facebook at Work, printre care si un set de instrumente de securitate, conform directorului departamentului de parteneriate al Facebook.

Cand au inceput testele

Reteaua de socializare a inceput stadiul de testare beta a acestui nou serviciu in luna ianuarie, iar pana in prezent utilizarea sa este gratuita dar se face doar pe baza de invitatie pentru companii.

Odata lansat acest serviciu, el va fi disponibil pentru toate companiile. Va exista si o varianta premium, ce va implica un abonament lunar in valoare de cativa dolari pentru fiecare utilizator.

Piata online a carierelor, unde activeaza actori precum LinkedIn Corp sau Monster Worldwide Inc, are o cifra de afaceri de aproximativ 6 miliarde de dolari pe an, conform unui raport al firmei de consultanta IDC, dat publicitatii in august, iar Facebook incearca sa patrunda la randul sau in acest domeniu.

Pana in prezent, in varianta beta, peste 300 de companii - printre care Heineken, Royal Bank of Scotland sau producatorul de bijuterii Stella and Dot - folosesc Facebook at Work.

Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
#Facebook at Work, #Facebook serviciu nou, #Facebook noutati, #Facebook angajati aplicatie , #utilizatori
Comentarii
Poza MatusaTamara
MatusaTamara
rank 5
Mi se filfiie.