Grupa de foc pentru FC Vaslui in Europa League

Vineri, 26 August 2011, ora 14:39
2807 citiri
Grupa de foc pentru FC Vaslui in Europa League

FC Vaslui va evolua in Grupa D a Ligii Europa, alaturi de formatiile Sporting Lisabona, Lazio Roma si FC Zurich, potrivit tragerii la sorti care a avut loc, vineri, la Monte Carlo.

Clubul patronat de Adrian Porumboiu n-a fost la fel de norocos ca Steaua, fiind trimis intr-una dintre cele mai dificile grupe ale competitiei.

Chiar daca au ratat adversari mult mai puternici, vasluienii se vor duela cu doua grupari redutabile, Sporting Lisabona (Portugalia) si Lazio Roma (Italia).

Sporting Lisabona

Sporting Lisabona nu trece prin cea mai buna perioada din istorie, dar ramane una dintre fortele din campionatul Portugaliei. Infiintata in 1906, Sporting face parte din grupul celor trei granzi ai Portugaliei, alaturi de FC Porto si marea rivala Benfica Lisabona.

"Leii" au un palmares impresionant, cucerind pana in prezent 18 titluri, 19 Cupe ale Portugaliei, 7 Supercupe, o Cupa a Cupelor si o Cupa Intertoto. Cea de-a doua formatiei din capitala Portugaliei este antrenata de Domingos Paciencia si evolueaza pe Estadio Jose Alvalade (50.049 locuri).

S-au calificat in grupe dupa ce au eliminat formatia daneza FC Nordsjaelland cu o remiza in deplasare (0-0) si o victorie pe teren propriu (2-1).

Lazio Roma

Dubla campioana in Serie A (1974 si 2000), Lazio Roma are peste 110 ani de activitate si isi desfasoara meciurile de pe teren propriu pe renumitul Stadio Olimpico (72.698 locuri).

Formatia la care este legitimat romanul Radu Stefan mai are in palmares 5 Cupe ale Italiei, trei Supercupe, o Cupa a Cupelor si o Supercupa a Europei. "Biancocelesti" sunt pregatiti de Edoardo Reja si au incheiat stagiunea precedenta pe locul cinci in Serie A.

Italienii s-au calificat in grupe dupa o dubla mansa de "antrenament" cu macedonenii de la Rabotnicki, scor general 9-1 (3-1/6-0).

FC Zurich

Mai putin renumita decat marea rivala Grasshopper, FC Zurich este totusi una dintre cele mai cunoscute grupari din Elvetia, avand o istorie de 114 ani. Actualmente vicecampioana a Super League, FC Zurich a cucerit 12 titluri, 7 Cupe si o Supercupa.

Elvetienii sunt antrenati de Urs Fischer si evolueaza pe arena Letzigrund (25.000 locuri), pe care o impart momentan cu rivalii de la Grasshopper. Au ajuns in grupele Europa League din playoff-ul Ligii Campionilor, dupa ce au fost invinsi de Bayern Munchen, 0-1 acasa si 0-2 in deplasare.

Meciurile din grupa se vor disputa in perioada 15 septembrie - 15 decembrie, iar primele doua clasate se vor califica in faza urmatoare a competitiei.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#FC Vaslui, #Vaslui grupe Europa League , #stiri FC Vaslui