FCSB, record de goluri in sezonul regulat al Ligii 1

Marti, 20 Februarie 2018, ora 15:02
2847 citiri
FCSB, record de goluri in sezonul regulat al Ligii 1
Foto: Facebook/Steaua Bucuresti

Runda a 25-a, penultima din sezonul regulat, a fost deschisa de meciul de la Medias dintre Gaz si Juventus, partida la finalul careia oaspetii au bifat a doua deplasare consecutiva fara gol primit. A continuat cu duelul dintre FC Voluntari si CS U Craiova, duel decis de golul lui Bancu, jucator aflat la a 10-a reusita pe prima scena (104 jocuri).

Al treilea meci din etapa a oferit si doua goluri spectaculoase, autori Birahima Tandia, cu intaia reusita in Liga 1 Betano, si Ronaldo Deaconu, mijlocasul ilfovenilor reusind sa puncteze pentru a 3-a oara din afara careului, egalandu-l la acest capitol pe fostul jucator al Viitorului, Eric de Oliveira. Ziua de sambata s-a incheiat in Gruia, unde CFR a bifat al 17-lea joc fara gol incasat si a 9-a victorie cu 2-0 (6 acasa - 3 in deplasare).

Duminica, marele derby a fost prefatat de intalnirea dintre Poli Timisoara si CSM Poli Iasi, partida castigata de moldoveni, care au ajuns la 4 succese consecutive, elevii lui Flavius Stoican fiind si singurii cu maximum de puncte scoase in 2018.

Clasicul fotbalului romanesc s-a ridicat la nivelul asteptarilor, atat in tribune, unde s-a inregistrat recordul sezonului - 32.377 de spectatori, dar si pe teren, 4 goluri si o revenire spectaculoasa a "ros-albastrilor" spre final, cand au bifat al 6-lea joc din acest campionat in care au terminat la egalitate, dupa ce au intrat condusi la pauza.

Totodata, cu cele doua reusite, FCSB a devenit prima echipa care a marcat cel putin 50 de goluri in sezonul regulat (2015/2016, 2016/2017, 2017/2018), 23 dintre acestea fiind izbutite in ultimele 30 de minute (46 % din totalul golurilor).

Ultimul duel din runda a 25-a s-a disputat la Ovidiu, unde Viitorul, datorita unul joc exceptional prestat de Ianis Hagi, a intors rezultatul si s-a impus cu 2-1 in fata celor de la FC Botosani, care rateaza dramatic sansa calificarii in play-off. Un alt amanunt statistic interesant de remarcat arata cu dobrogenii nu au pierdut de cand banderola este purtata de actualul decar.

Bornele statistice inregistrate in etapa a 25-a:

- Laurentiu Bus, Cristian Ganea - meciul 100 in Liga 1, Cristian Melinte - meciul 150 pe prima scena;

- Nicusor Bancu, golul 10 in Liga 1;

- Primul gol in Liga 1 pentru Birahima Tandia (Juventus) si Ivan Pesic (Dinamo);

- Kardes Gokhan (Juventus), al 107-lea debutant din editia curenta.

Sursa: LPF.ro

Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
#FCSB record goluri , #stiri FCSB