Sfaturi pentru fermieri: 7 motive să-ți construiești un gard electric

Advertorial
Joi, 26 Ianuarie 2023, ora 17:38
5830 citiri
Sfaturi pentru fermieri: 7 motive să-ți construiești un gard electric
FOTO: shutterstock.com

Gardul electric reprezintă un sistem de protecție ce sporește siguranța fermei tale. Iată șapte motive pentru care acesta este o investiție ce merită atenția ta!

1. Contribuie la un grad înalt de siguranță a fermei

Un gard electric te ajută foarte mult să îți protejezi ferma. Pe de o parte, eviți să pierzi animalele aflate în interior sau distrugerea culturilor, pe de altă parte, îți consolidezi siguranța fermei, pentru a ține la distanță posibilii intruși care pot provoca incidente nedorite. Poți utiliza un gard electric indiferent de tipul fermei tale.

2. Costurile sunt rezonabile

Este posibil să crezi că un gard electric presupune costuri uriașe, ceea ce este fals. Piesele și accesoriile de care ai nevoie pentru construirea și montarea acestuia nu diferă cu mult față de cele ale unui gard clasic, diferența principală este însă reprezentată de nivelul sporit de siguranță pe care îl oferă cel electric.

3. Gardul electric este ușor de montat

De regulă, piesele și accesoriile unui gard electric sunt însoțite de instrucțiuni precise de montaj, iar un consilier acreditat din partea firmei de la care le-ai achiziționat îți stă la dispoziție pentru eventuale clarificări.

Așadar, dacă necesiți îndrumări suplimentare, un reprezentant al magazinului respectiv ți le poate oferi gratuit, prin intermediul unui apel telefonic. De asemenea, te poți interesa la magazin și dinainte de a construi gardul, pentru a afla cu exactitate ce îți recomandă reprezentantul magazinului, în funcție de parametrii fermei tale.

4. Îl poți muta sau demonta oricând

Nu doar montarea gardului electric se face cu ușurință, ci și mutarea sau demontarea acestuia. Astfel, dacă după ce l-ai montat, la un moment dat decizi că dorești mutarea sa în alt loc, ori în cazul în care achiziționezi un teren învecinat și dorești să extinzi gardul electric și acolo, poți face totul foarte ușor și rapid.

Un gard electric îți permite ajustarea componentelor sale în funcție de necesitățile fermei tale, câtă vreme respecți cu strictețe indicațiile din colet.

5. Gardul electric nu pune în pericol animalele

Nivelul curentului electric ce trece printr-un gard de acest tip nu ucide animalele, ci doar le ține la distanță, indiferent de care parte a gardului se află. Astfel, ele simt doar un impuls electric de intensitate redusă ce le face să se îndepărteze de gard, fără să își piardă viața.

6. Reprezintă o investiție pe termen lung

De regulă, gardurile electrice au o construcție mai solidă decât cele clasice, motiv pentru care sunt rezistente pe termen lung. Acestea nu se deteriorează la fel de rapid ca celelalte, deoarece nu sunt supuse presiunii din partea animalelor, iar întreținerea lor se face într-un mod foarte accesibil. De pildă, în cazul în care o componentă necesită înlocuire, nu trebuie să demontezi tot gardul. Accesoriile se pot înlocui rapid și simplu.

7. Ai două posibilități de alimentare

Poți conecta gardul electric la rețeaua electrică sau îl poți alimenta cu ajutorul unor acumulatori. Spre deosebire însă de rețeaua electrică, ce poate suferi întreruperi, acumulatorii îți oferă posibilitatea unei alimentări continue cu curent electric, iar în acest caz, tot ce trebuie să faci este să ții cont de perioada în care trebuie să îi înlocuiești.

Investește în accesorii și piese de calitate înaltă pentru un gard electric cu structură solidă, ce îi va oferi fermei tale protecție pe un interval de timp îndelungat!

Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Majorarea pensiilor de la 1 septembrie, după recalculare, deja pune presiune pe bugetul de stat.Și salariul minim pe economie urmează să fie majorat de la 1 iulie la 3.700 de lei brut. Însă...
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
#fermieri, #sfaturi fermieri, #gard electric , #stiri afaceri