EVENIMENT IN PREMIERA. Concert de pian in aer liber, la Soveja

   

Comuna Soveja a gazduit sambata un eveniment in premiera. Este vorba despre un concert de pian in aer liber sustinut de galateanul Stefan Doniga, coordonatorul orchestrei Teatrului National de Opereta "Ion Dacian". Acesta a venit la Soveja, raspunzand invitatiei directorului Caminului Cultural din localitate, Elena Tutui.

Concertul a avut loc in curtea bisericii monument istoric din comuna, ctitorita de Matei Basarab. Pianistul Stefan Doniga a cantat la un pian pus la dispozitie de focsaneanul Dumitru Constantin, dupa cum ne-a precizat Traian Negulescu, seful Directiei de Cultura Vrancea, institutie care a sprijinit acest eveniment la care au participat aproximativ 90 de persoane.

A fost o prima activitate dintr-o serie organizata de Asociatia pentru Conservarea Diversitatii Biologice (ACBD) Focsani in perioada 2-6 august a.c. sub titulatura "Saptamana Culturala Soveja". Programul zilei de sambata a inclus si o excursie in ariile protejate Soveja si Putna, cu vizitarea zonelor de interes conservativ, a producatorilor locali, rezervatiilor Tisita si Cascada Putnei precum si a Centrului de Monitorizare si Reabilitare a Carnivorelor Mari din Lepsa.
Programul manifestarilor continua maine cu plecari pe trasee turistice, doritorii fiind insotiti de un ghid turistic. De altfel, organizatorii pun la dispozitia vrancenilor un punct de informare. Se va putea vizita, totodata, o expozitie de fotografie, va avea loc o dezbatere despre turism, economie, protectia mediului si viitorul localitatii Soveja la care vor participa oficialitati locale, localnici, producatori locali si reprezentanti ai ONG-urilor. Intre orele 19.00-20.00 va fi proiectat filmul documentar "Vrancea, the land where history meets legend".

Miercuri, 6 august, programul incepe la ora 08.00, cu o excursie organizata de ghizi turistici pe traseul comuna Soveja - Sezatoarea Lupilor - Muntele Zboina Neagra. Printre activitatile de miercuri se numara si cea intitulata "Coltul copiilor", unde cei mici se vor putea distra cu jocuri, animatii socio-educative si baloane modelabile. Tot miercuri, intre orele 12.00 - 20.00 se va desfasura Targul de produse traditionale in cadrul caruia pofticiosii se vor putea delecta cu pastrav si cas afumat, produse apicole, dulceturi si alte bunatati, si de asemenea vor putea fi admirate masti populare si multe alte produse artizanale. Intre orele 18.00-20.00 va avea loc un concert de muzica populara, iar la final, evenimentul se va inchide cu vizionarea unui film documentar.
Partenerii ACDB in acest inedit proiect sunt Consiliul Local si Primaria Soveja, Asociatia Eco-Durabil.

Foto - George Bouros
Luni, 04 August 2014, ora 05:05
Sursa: Monitorul de Vrancea

Monitorul de Vrancea
Cele mai citite stiri
ULTIMA ORA! Aripi frante la 22 de ani; Vlad Dediu din Adjud a murit ieri la mare
Vlad Dediu, presedintele Uniunii Studentilor din Romania, originar din Adjud, a murit ieri pe un pat ...
Reactia directorului Colegiului National "Unirea" Focsani imediat dupa afisarea repartitiei computerizate 2020
Imediat dupa afisarea repartitiei computerizate 2020, la Colegii Nationale si Licee, a absolventilor ...
ULTIMA ORA! Tanar identificat, dupa ce a fost fotografiat vineri seara, in timp de se urcase pe fantana proaspat renovata din Piateta Balada
Bunurile publice realizate cu munca si cu banii fiecarui focsanean sunt sistematic distruse! Pentru ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor