Ziare.com

CE strange latul: Statele membre, obligate sa dea explicatii despre cheltuirea fondurilor UE

Luni, 16 Decembrie 2013, ora 23:02

   

CE strange latul: Statele membre, obligate sa dea explicatii despre cheltuirea fondurilor UE
Statele din UE vor trebui sa ofere declaratii de asigurare la nivel inalt in ceea ce priveste responsabilitatile si obligatiile care le revin in managementul si controlul fondurilor comunitare, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Comisarul european pentru Impozitare si Uniune Vamala, Audit si Antifrauda, Algirdas Semeta, a prezidat, luni, prima reuniune a grupului de lucru creat pentru a imbunatati capacitatea de management a statelor membre in ceea ce priveste cheltuirea banilor europeni.

Grupul are ca obiectiv crearea de modele de "declaratii nationale". Prin aceste declaratii, statele membre vor oferi, practic, asigurari la nivel inalt privind responsabilitatile si obligatiile care le revin in managementul si controlul fondurilor UE.

Comisia Europeana zguduie sectorul bancar: Amenzi record pentru opt colosi din industrie (Video)

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Potrivit comunicatului, posibilitatea de a emite declaratii nationale este prevazuta in noul Regulament financiar al Uniunii Europene.

In domenii precum agricultura, piata muncii si politicile regionale, statele membre au un rol principal in privinta alocarii, managementului si verificarii cheltuirii fondurilor europene. Comisia, Parlamentul European si Curtea de Audit au reclamat, in repetate randuri, faptul ca statele membre nu fac destule eforturi pentru a-si indeplini responsabilitatile in acest sens. Prin urmare, declaratiile nationale ar trebui sa creeze mai multa responsabilitate si sa stimuleze o mai buna performanta in privinta cheltuirii fondurilor, noteaza CE.

Grupul de lucru va stabili detaliile tehnice privind forma acestor declaratii si va prezenta primele modele in februarie 2014.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 572 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

BCe mai scartari si europenii astia!

Auzi acolo! Sa ne dea bani si apoi sa ne ceara socoteala! Pai ce? Nu era vorba ca e pe de-a moaca?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor