Centrul de Sprijinire si Dezvoltare a Afacerilor - Siriului: facilitati pentru IMM-uri, prin Regio

Luni, 27 Ianuarie 2014, ora 08:00
3115 citiri
Centrul de Sprijinire si Dezvoltare a Afacerilor - Siriului: facilitati pentru IMM-uri, prin Regio

CSDA Siriului din Bucuresti nu este un simplu centru de afaceri, ci un incubator destinat companiilor mici si mijlocii, care ofera rezidentilor sai toate facilitatile necesare pentru dezvoltare.

La numai 4 luni de la finalizarea proiectului Regio, 16 firme din domeniile consultanta, servicii si IT au inchiriat cladirea de birouri in proportie de 100%.

Primavera Development din Bucuresti, proprietarul CSDA Siriului, este un important dezvoltator imobiliar, cunoscut pentru parcul de afaceri S-Park (zona Casei Presei Libere) sau pentru imobilul in care se afla sediul Uniunii Arhitectilor Romani, din Piata Revolutiei.

Ideea construirii incubatorului de afaceri a aparut in anul 2009: "Dupa parerea noastra, cea mai buna destinatie pentru terenul acela era un incubator de afaceri care sa gazduiasca IMM-uri. Aveam deja terenul cumparat si eram in cautarea unei surse de finantare pentru un astfel de proiect. Cand am aflat de posibilitatea cofinantarii prin axa prioritara 4 a Programului Operational Regional 2007-2014, am inceput demersurile pentru a obtine aceasta finantare nerambursabila", isi aminteste Alexandra Olteanu, director comercial al companiei Primavera Development.

Regio sprijina dezvoltarea mediului de afaceri

Contractul de finantare pentru construirea incubatorului de afaceri a fost semnat la sfarsitul anului 2011, iar lucrarile s-au incheiat in august 2013. Cladirea a fost construita pe 8 niveluri (subsol, parter si 6 etaje), cu o suprafata construita la sol de 710 mp si o suprafata desfasurata de 5.070 mp. Fiecare etaj are forma dreptunghiulara, astfel incat suprafata sa poata fi compartimentata cu usurinta in functie de nevoile clientilor.

Pentru interior s-au folosit pardoseli tehnologice, plafoane false, balustrade de sticla si placari cu granit. Cladirea a fost construita cu materiale moderne si economice, care au vizat in primul rand asigurarea eficientei energetice si protectia mediului.

Chiriasii au la dispozitie cate o sala de intalniri la fiecare etaj si o sala de conferinte de 35 de locuri, la care au acces pe baza de programare. Centrul de afaceri ofera servicii gratuite de internet wireless in spatiile comune, centru de copiere/scanare/print, receptie, distributie a corespondentei, securitate si curatenie in spatiile comune.

In subsol a fost amenajata o parcare pentru angajatii firmelor rezidente, iar vizitatorii au la dispozitie 9 locuri de parcare in fata intrarii principale, dintre care doua pentru persoane cu dizabilitati.

"Cladirea a fost gandita astfel incat sa ofere tot confortul si toate facilitatile de care o companie are nevoie pentru a se putea dezvolta fara grija partii administrative. Cred ca cel mai important avantaj competitiv pe care il oferim este discount-ul foarte generos la chirie, care se datoreaza faptului ca imobilul a fost construit cu fonduri europene", a precizat Alexandra Olteanu.

Impactul proiectului a fost resimtit imediat: in momentul finalizarii, cladirea era deja ocupata in proportie de 82%, iar in momentul de fata, la numai patru luni distanta, imobilul este inchiriat integral si exista o lista de asteptare cu firme care doresc sa isi mute aici sediile administrative. Pe langa chiria foarte mica, firmele sunt atrase de posibilitatea de a lucra intr-un hub de afaceri, unde relatiile parteneriale se pot dezvolta mult mai usor.

Proiectul a creat pana acum sase locuri de munca permanente in cadrul CSDA Siriului si alte aproximativ 15 in cadrul firmelor rezidente.

Proiectul "Centrul de Sprijinire si Dezvoltare a Afacerilor Siriului" este finantat prin Regio - Programul Operational Regional 2007-2013 si implementat in Regiunea de dezvoltare Bucuresti-Ilfov. Proiectul a fost depus in cadrul Axei Prioritare 4 - Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local si are o valoare totala de 22.315.326 lei, din care cofinantarea de la Uniunea Europeana a fost de 9.128.899 lei.

Acesta este unul din cele 3.500 de proiecte finantate prin Regio, in toate cele opt regiuni de dezvoltare, care contribuie la dezvoltarea oraselor, reabilitarea drumurilor, modernizarea infrastructurii sociale, sprijinirea mediului de afaceri si promovarea si restaurarea obiectivelor turistice din Romania. Pe pagina www.inforegio.ro puteti consulta, pentru fiecare regiune de dezvoltare, harta proiectelor finantate prin Regio - Programul Operational Regional 2007-2013.

Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Majorarea pensiilor de la 1 septembrie, după recalculare, deja pune presiune pe bugetul de stat.Și salariul minim pe economie urmează să fie majorat de la 1 iulie la 3.700 de lei brut. Însă...
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
#Centrul Sprijinire Dezvoltare Afaceri, #CSDA Siriu, #fonduri europene centru afaceri, #fonduri Regio , #fonduri europene