Centura de nord a Ploiestiului fluidizeaza traficul pe DN1

Luni, 19 August 2013, ora 08:04
2272 citiri
Centura de nord a Ploiestiului fluidizeaza traficul pe DN1

Zona de nord a municipiului Ploiesti se traverseaza mai rapid din iarna anului 2012, odata cu inaugurarea DJ 236 sau Centura de Nord a Ploiestiului.

Prin intermediul proiectului "Cresterea capacitatii de trafic prin realizarea legaturii rutiere intre DN1 si DN1B (realizarea drumului judetean de centura DJ 236), in zona de nord a Municipiului Ploiesti", Consiliul Judetean Prahova a construit, intr-un timp record, un drum de centura, bretelele de acces si un pasaj suprateran peste DN1.

Dupa inaugurarea mall-ului, traficul la iesirea din Ploiesti a fost complet paralizat. Proiectul de reabilitare a DJ 236 si-a propus sa preia tranzitul din zona de nord a orasului si din zonele hiper-marketurilor de langa oras, ocolind practic intreaga zona comerciala. De la inaugurare, drumul a crescut viteza de tranzitare a zonei, reducand, in acelasi timp, riscul de producere a accidentelor cu 25% si consumul de carburant cu 23%.

Noul drum de centura face legatura dintre DN1 si DN1B si are 2,05 kilometri, la care se adauga alti 1,44 kilometri reprezentand bretelele de acces si un pasaj suprateran de 104 metri, peste DN1.

Drum mai liber spre Valea Prahovei

Reactiile soferilor nu au intarziat sa apara: "Nodul de trafic avea nevoie clara de o imbunatatire. Vad ca autoritatile locale din Prahova au investitii bune in plan. Incet, incet, ne apropriem de portiunea Ploiesti-Comarnic din DN1 ca un drum expres", a declarat unul dintre participantii la trafic.

Reprezentantii consiliului judetean Prahova isi doreau reabilitarea acestui drum inca din 2004, insa lipsa de finantare i-a obligat sa amane acest proiect. Imediat ce Programul Operational Regional a oferit posibilitatea de finantare pentru acest proiect, drumul a fost modernizat in numai 2 ani.

"Marele avantaj al Regio este ca permite administratiilor locale sa realizeze proiecte strategice de mare anvergura in momentul in care apare necesitatea lor, nu cand reusesc sa stranga suficienti bani la bugetul local. Ar fi o 'crima' sa avem o astfel de oportunitate si sa nu o valorificam", a declarat Nicolae Marius, Director al Directiei Absorbtie Fonduri Europene, din cadrul Consiliului Judetean Prahova.

Proiectul "Cresterea capacitatii de trafic prin realizarea legaturii rutiere intre DN1 si DN1B (realizarea drumului judetean de centura DJ 236), in zona de nord a Municipiului Ploiesti" este finantat prin Regio - Programul Operational Regional, implementat in regiunea de dezvoltare Sud Muntenia. Proiectul a fost depus in cadrul Axei Prioritare 1 - Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor-poli urbani de crestere. Valoarea totala a proiectului a fost de 43.912.185,38 lei, din care cofinantarea de la Uniunea Europeana a fost de 27.835.539 lei.

Acesta este unul din cele 3.500 de proiecte finantate prin Regio, in toate cele opt regiuni de dezvoltare care contribuie la dezvoltarea oraselor, reabilitarea drumurilor, modernizarea infrastructurii sociale, sprijinirea mediului de afaceri si promovarea si restaurarea obiectivelor turistice din Romania. Pe pagina www.inforegio.ro puteti consulta, pentru fiecare regiune de dezvoltare, harta proiectelor finantate prin Regio - Programul Operational Regional 2007-2013.

„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
„Nu există niciun risc pentru numerar.” Cum vede un expert în tranzacții electronice drumul cash-ului în economia țării în 2024 VIDEO
Opt din zece români preferă să cumpere online pentru a câștiga timp, peste media din Uniunea Europeană, într-o țară profund divizată între urban și rural, între adopție foarte...
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Eveniment exploziv, o monedă a devenit cea mai puternică din lume: A crescut cu 25% față de dolarul american
Crizele multiple anunțate de către Nouriel Roubini, cunoscutul economist din Statele Unite, au lovit lumea după ce războaiele din Ucraina și Israel, precum și blocarea traficului maritim din...
#Centura Nord Ploiesti, #fonduri europene drumuri, #Regio centura Ploiesti, #Regio drumuri , #fonduri europene