Romania risca o amenda de 99 milioane euro de la Comisia Europeana

Luni, 07 Februarie 2011, ora 23:01
1899 citiri
Romania risca o amenda de 99 milioane euro de la Comisia Europeana

Statul roman ar putea primi o amenda de 99 de milioane de euro de la Comisia Europeana, pentru modul defectuos in care s-au facut platile pe suprafata agricola in 2008, a declarat directorul general al APIA, Florin Marius Faur, pentru The Money Channel.

"Se discuta de 99 milioane de euro. Este suma trimisa oficial, ceea ce reprezinta 10% din fondurile drerulate in 2008. Asteptam sa primim verdictul final, vizavi de suma ramasa pana la urma. Tragem speranta ca ea va fi redusa. Organismul de conciliere, care ar fi trebuit sa se pronunte in ianuarie, analizeaza atat pozitia Romaniei, cat si pe cea a Comisiei Europene", a declarat Faur.

Totodata, Comisia Europeana a declansat procedura de incalcare a dispozitiilor privind regimul general al accizelor impotriva Romaniei, in baza articolului 258 al Tratatului de functionare a Uniunii Europene, au anuntat vineri reprezentantii Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR).

"Ca urmare a sesizarii UNTRR din luna ianuarie 2011 cu privire la faptul ca masura dispusa de Guvernul Romaniei prin Ordonanta de urgenta nr. 54/2010 de modificare a Codului fiscal, constand in limitarea autorizarii antrepozitarilor fiscali doar la antrepozitarii autorizati pentru productia de produse energetice - incalca dispozitiile Directivei 2008/118/CE a Consiliului privind regimul general al accizelor, Comisia Europeana a declansat procedura de incalcare in baza articolului 258 al Tratatului de functionare a Uniunii Europene (TFUE)", spun reprezentantii transportatorilor.

Aceasta procedura consta in notificarea statului membru cu privire la o problema identificata de Comisie referitoare la conformitatea sau punerea in aplicare a dreptului comunitar, solicitandu-i-se acestuia sa formuleze observatii cu privire la aceasta problema, intr-un interval de timp limitat.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Samsung a lansat primul inel inteligent. Ce poate face Galaxy Ring și când va intra pe piață FOTO/VIDEO
Samsung a lansat primul inel inteligent. Ce poate face Galaxy Ring și când va intra pe piață FOTO/VIDEO
Compania Samsung lansează primul inel inteligent care promite funcţii de sănătate şi va fi comercializat în trei culori. Fără a lăsa jurnaliştii să-l fotografieze, Samsung a prezentat...
Renault dezvăluie modelul electric R5, inspirat din cea mai vândută mașină a sa din toate timpurile FOTO
Renault dezvăluie modelul electric R5, inspirat din cea mai vândută mașină a sa din toate timpurile FOTO
Renault a dezvăluit, la Salonul Auto Internaţional de la Geneva, mult aşteptatul model electric R5, inspirat direct de cel mai vândut vehicul al său în 1972, producătorul auto francez...
#fonduri romania agricultura, #amenda UE Romania agricultura , #stiri fonduri
Comentarii