Abuzuri sexuale sistematice în fotbalul feminin din SUA: ”Avansuri și atingeri nedorite”

Marti, 04 Octombrie 2022, ora 14:09
2627 citiri
Abuzuri sexuale sistematice în fotbalul feminin din SUA: ”Avansuri și atingeri nedorite”
Fotbalul feminin, afectat de abuzuri sexuale

O anchetă independentă, comandată de Federaţia americană de fotbal (USSF), a dezvăluit o practică sistematică de abuzuri şi agresiuni sexuale în fotbalul feminin din Statele Unite, cu victime inclusiv din rândul jucătoarelor echipei naţionale care activează în cadrul campionatului profesionist NWSL, conform AFP.

Această investigaţie condusă de fostul procuror general al SUA, Sally Yates, şi firma de avocatură King & Spalding a dezvăluit ''comentarii încărcate sexual, avansuri şi atingeri sexuale nedorite şi sex forţat'' în fotbalul feminin din Statele Unite.

Raportul de 172 de pagini include interviuri cu peste 200 de jucătoare din NWSL şi detalii despre abuzuri din partea antrenorilor, precum şi manipulare, agresiune şi represalii împotriva jucătoarelor care au depus mărturie.

Ancheta a constatat că, între altele, cluburile, oficialii ligii şi USSF ''nu au răspuns corespunzător în mai multe rânduri atunci când s-au confruntat cu plângeri din partea jucătoarelor şi cu dovezi de susţinere'' şi ''nu au pus în aplicare măsurile necesare pentru a preveni şi aborda aceste abuzuri, chiar dacă unii conducători au recunoscut în mod privat nevoia de protecţie la locul de muncă''.

Această pasivitate colectivă i-a permis în special unui antrenor cu un comportament abuziv şi condamnabil să treacă de la un club la altul, cu referinţe pozitive care i-au ascuns conduita greşită.

''Descoperirile acestei investigaţii sunt sfâşietoare şi profund deranjante'', a declarat preşedinta federaţiei (USS), Cindy Parlow Cone, o fostă jucătoare a echipei naţionale feminine din SUA, care şi-a început mandatul în 2020. ''Abuzurile descrise sunt fără scuză şi nu-şi au locul pe teren, centru de antrenament sau alt loc de muncă. Federaţia este pe deplin angajată să facă tot ce îi stă în putere pentru a se asigura că toate jucătoarele - la toate nivelurile - au un loc sigur şi respectuos pentru a învăţa, a creşte şi a fi competitiv", a mai spus Cindy Parlow Cone.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Soarta Ucrainei, la mâna șefului Camerei Reprezentanților a SUA. De ce se teme și ce jocuri politice face Mike Johnson
Soarta Ucrainei, la mâna șefului Camerei Reprezentanților a SUA. De ce se teme și ce jocuri politice face Mike Johnson
Liderii Congresului și Casa Albă au convenit asupra unui acord de cheltuieli pe termen scurt care a salvat executivul american să rămână fără bani de la 1 martie. Acest lucru oferă timp...
Blocarea guvernului SUA, amânată cu o săptămână. Documentul semnat de Joe Biden
Blocarea guvernului SUA, amânată cu o săptămână. Documentul semnat de Joe Biden
Preşedintele american Joe Biden a semnat un proiect de lege pe termen scurt pentru a evita închiderea parţială a guvernului, a anunţat vineri, 1 martie, Casa Albă, relatează Reuters....
#fotbal feminin, #sex, #SUA, #abuz , #stiri fotbal