Un fotbalist a provocat un scandal monstru intre romani si maghiari

Miercuri, 10 Aprilie 2013, ora 15:19
8296 citiri
Un fotbalist a provocat un scandal monstru intre romani si maghiari

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a fost somat sa intervina de urgenta ca urmare a unei declaratii incredibile pe care un fotbalist roman a facut-o la adresa etnicilor maghiarilor care locuiesc in Romania.

Dan Gavrilescu, un fotbalist mediocru de la Olimpia Satu Mare, a reusit sa provoace un scandal urias in urma unui mesaj adresat maghiarilor, pe care l-a publicat pe o retea de socializare.

"V-as gaza pe toti si v-as pune in lagare", e mesajul lui Gavrilescu pentru etnicii maghiari din Romania, care, ulterior, a atras numeroase critici.

Totodata, Gavrilescu si-a exprimat regretul ca Vlad Tepes nu mai traieste, pentru a face dreptate.

Dorinta fotbalistului de la Satu Mare a fost taxata de deputatul UDMR Gabor Kereskenyi, care miercuri a inaintat o plangere catre CNCD.

Prin intermediul unui comunicat de presa, Kereskenyi a dezaporbat comportamentul fotbalistului de la Satu Mare.

Redam, mai jos, comunicatul lui Kereskenyi:

'In municipiul Satu Mare, unul din sportivii clubului de fotbal finantat de Consiliul Local, a publicat pe pagina de Facebook a Primariei mai multe comentarii antimaghiare jignitoare si care instiga la ura impotriva populatiei de etnie maghiara. In comentariile sale prin care sportivul face referire la metode de exterminare naziste si tortionare, a incitat la discriminare pe criterii etnice, fapta sa a condus la crearea unei atmosfere ostile, degradante si umilitoare la adresa comunitatii maghiare din municipiul Satu Mare.

Consider ca in anul 2013, este inadmisibil chiar si pentru un cetatean de rand sa publice pe diverse retele de socializare comentarii jignitoare la adresa vreunei etnii. In acest caz este vorba despre un sportiv care isi primeste salariul din impozitul platit si de acei contribuabili pe care el nu ii prea place. Este foarte important sa luam atitudine in fata manifestarilor de acest gen, si se pare ca ne aflam la un nou rasarit al acestor retorici ultranationaliste. Constat ca odata cu trecerea alegerilor electorale, unii incearca prin asfel de manifestari sa mentina aceeasi atmosfera tensionata.

Declaratiile antimaghiare si jignitoare sunt nedemne pentru un club sportiv cu un trecut precum cel satmarean, si in a carei perioada de glorie a anilor 1970, au jucat sportivi romani, maghiari, svabi si rromi deopotriva. Printre jucatorii echipei mereu s-au aflat sportivi de diverse etnii, iar sportul este sinonim cu termenul de fair-play si nu cu cel al instigarii la ura intre natiuni.'

Olimpia Satu Mare promite masuri

Pe langa sesizarea la CNCD, deputatul UDMR a trimis un fax si pe adresa clubului Olimpia Satu Mare, solicitand pedepsirea jucatorului.

"Ne delimitam de atitudinea anti-maghiara a jucatorului. Am fost oripilat cand am citit mesajul lui Gavrilescu. In orice caz, comentariul sau nu are nimic in comun cu clubul de fotbal", a afirmat presedintele Dan Babu.

Clubul Olimpia Satu Mare va anunta vineri pedeapsa pe care Gavrilescu o va suporta. Cel mai probabil, el va fi amendat cu 20% din salariu.

A batut un coleg maghiar pentru papanasi!

Atacantul in varsta de 26 de ani este la a doua iesire in decor de acest gen. In urma cu un an, Gavrilescu l-a batut pe colegul Raul Ritli intr-un restaurant pentru ca acestuia din urma nu i-au placut papanasii comandati.

Fiul fostului fotbalist al Stelei Zoltan Ritli, cu noua ani mai tanar decat Gavrilescu, a suferit o fractura de piramida nazala si o fractura de pomete.

Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
#Dan Gavrilescu despre unguri, #Dan Gavrilescu mesaj unguri, #Dan Gavrilescu scandal unguri, #Dan Gavrilescu Olimpia Satu Mare , #nationala