Se intampla in Bucuresti: Molozul rezultat din demolarea stadionului Giulesti, aruncat ilegal pe un teren viran

Vineri, 29 Martie 2019, ora 11:53
11821 citiri
Se intampla in Bucuresti: Molozul rezultat din demolarea stadionului Giulesti, aruncat ilegal pe un teren viran
Foto: Captura video Facebook

Stadionul Giulesti va fi reconstruit in vederea Euro 2020, insa pana ca noua arena sa fie ridicata este nevoie ca cea veche sa fie demolata. Daca procesul demolarii nu a fost unul complicat, cel al depozitarii deseurilor a capatat accente ilegale.

Octavian Berceanu, membru in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, a sesizat autoritatile dupa ce a descoperit ca firma care se ocupa de demolarea vechiului Giulesti si de reconstructia stadionului a depozitat ilegal deseurile pe un teren viran din zona Lacul Morii.

Consilierul a sesizat Garda de Mediu si Politia Locala, iar momentan depozitarea deseurilor in acea locatie a fost oprita.

"E foarte multa coruptie. Voiau sa depuna acolo tot molozul, dupa care sa-l impinga in Delta Dambovita. Intr-o tara normala, zona respectiva ar fi fost amenajata. La noi s-a dorit sa se arunce acolo tot molozul. Am observat si ca nu exista o sortare conforma a deseurilor provenite din actiunea de demolare. Deseurile agregate minerale erau amestecate cu deseurile provenite din instalatiile sanitare", a spus consilierul pentru ProSport.

Potrivit sursei citate, Politia Locala a efectuat un control, iar compania Erbasu, constructorul stadionului, a primit o amenda in valoare de 40 de mii de lei.

In momentul de fata, deseurile sunt depozitate pe locul fostului stadion Giulesti, insa ele trebuie depozitate in alta parte pentru a face loc fundatiei viitoarei arene.

Compania Nationala de Investitii, cea care finanteaza lucrarea cu bani publici, sustine ca intreaga responsabilitate apartine firmei care a castigat contractul.

"Am fost pe santier si i-am intrebat daca nu s-au acumulat prea multe deseuri. Mi-au transmis ca mai asteapta cateva zile pana sa inceapa sa mai care. Este in totalitate raspunderea constructorului", a declarat directorul CNI, Adrian Ceafalan.

Potrivit prevederilor legale, companiile care dezafecteaza imobile trebuie sa obtina un aviz de salubritate prin care isi asuma depozitatea deseurilor in locuri special amenajate. In plus, o alta lege spune ca peste jumatate din deseuri (55%) trebuie reciclate.

Firma Erbasu nu a comentat pana acum pe marginea acestor dezvaluiri.

Aproape 100 de milioane de lei, bani de la bugetul de stat, sunt investiti in demolarea si reconstructia Giulestiului.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#stadion Giulesti demolat, #deseuri stadion Giulesti, #cost stadion Giulesti , #stiri fotbal
Comentarii